Recept.

2021-10-20 14:48
Puffetikett
Kloka hem

Laga vilt - mat som tar ut svängarna

Vilt till middag är lyxigt och ännu lyxigare blir det när man tar ut svängarna lite extra med influenser från andra länder. I kokboken Laga mera vilt hittar du råvaror från skog, hav och mark och från norr till fjärran. Varför inte testa Pad Kra Pao, en populär thailändsk rätt, men med viltfärs?

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Kloka hem!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per månad

Från

30 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Årsprenumeration

Från

150 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas årsvis. Avsluta när du vill.

PAD KRA PAO

Du kan utesluta chilin om du vill, men den gör rätten extra god. Sältan kommer från fisksåsen.

4 PORTIONER

  • 600 g grovmald viltfärs
  • 2–3 msk vegetabilisk olja
  • 1 stor grovhackad schalottenlök
  • 5 finrivna stora vitlöksklyftor
  • 3–10 skivade bird’s eye chili eller piri piri
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk ljus soja
  • 1 msk ketjap manis
  • 1 msk ostronsås
  • 30 blad thaibasilika

TILL SERVERING

  • ångkokt ris
  • ev 4 ägg

GÖR SÅ HÄR

Börja med att steka köttet i oljan i en het panna (använd gärna en wok om du har det). När köttet har fått lite färg tillsätter du löken och vitlöken och fräser vidare. Tillsätt chilin.

Blanda fisksås, soja, ketjap manis och ostronsås. Tillsätt såsen på slutet, när färsen är färdigstekt. Plocka sönder basilikabladen och blanda ner även dem.

Servera färsen med ångkokt ris och eventuellt ett stekt ägg på toppen.