Tips & Fakta.

2017-01-09 15:00
Puffetikett
Kloka hem
Kloka hem

Schemalägg värmen med mobilen

Danska Hwam har släppt en app som från mobilen eller surfplattan låter dig kontrollera värmen i din autopilot iHs-braskamin.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Kloka hem!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per månad

Från

30 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Årsprenumeration

Från

150 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas årsvis. Avsluta när du vill.

iHs smart Control heter appen och i den ställer du in den tempera- tur du vill hålla i rummet. Du lassar in veden, tänder brasan och så är det bara att luta sig tillbaka och låta automatiken sköta jobbet med att förbränna veden i rätt takt.

“Braskaminen blir tack vare detta jämförbar med en värmekälla som man enkelt kan justera rumstemperaturen med. detta är ett enormt utvecklingsmässigt kliv i förhållande till övriga ärrstyrningssystem där man endast kan följa förbränningen och fortfarande måste gå fram till kaminen för att justera värmen”, säger Hwams vd stefan Hwam Pedersen i ett pressmeddelande.

Nej, du slipper naturligtvis inte undan att fylla på med mer ved när den gamla omvandlats till värme, men du slipper hålla uppsikt över braskaminen eftersom appen meddelar dig när det är dags att resa sig från soffan och gå till vedtraven. En inte helt oväsentlig detalj är att automatiken inte bara håller rätt värme, utan också förbränner bränslet på bästa möjliga, miljövänliga sätt. Detta kan minska din vedförbrukning med upp till 50 procent och ger dessutom en renare luft i bostaden, lovar Hwam.