Inspiration.

2021-10-06 14:17
Puffetikett
Kloka hem

Inspirerande naturmaterial - följ med på en lerig resa!

Lera är ett levande material och det mest närproducerade du kan ha som byggmaterial. Du kan tilll och med gräva upp den från din bakgård. Följ med oss på en lerig resa där vi ger inspiration till att bygga med naturmaterialet. 

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Kloka hem!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per månad

Från

30 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Årsprenumeration

Från

150 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas årsvis. Avsluta när du vill.

Vad är lera egentligen? Spontant kanske du tänker på geggamoja av regn, sten och sand. Sånt vi lekte med som barn. Men lera är så mycket mer än ett material. I varje lerklump finns en historia. Det är ett levande material som är det mest närproducerade man kan ha som byggmaterial. Speciellt om man gräver den från sin bakgård.

Visste du att lerfärg är fri från kemikalier? Det är helt naturligt och består av lera, pigment och kalk. Och eftersom vi vistas i våra hem större delen av året, så är det viktigt att våra väggar är lika ekologiska som maten vi stoppar i oss. Lerfärg ger dina väggar en matt yta som känns mjuk. På avstånd ser det nästan ut som sammet. Om du vill vara mer kreativ kan du göra mönster i väggen av barnens händer. Lerfärger är jordnära i sina toner och skapar en naturlig känsla i hemmet. Rofyllt. Och dessutom kan du andas giftfritt precis som i naturen, fast inomhus. Har du inte målat med lerfärg tidigare? Ge det ett försök och dröm dig bort med våra inspirationsväggar.