Hoppa till innehållet

Tips & Fakta

Fem blommor du kan äta

Kloka hem

En skogsträdgårdssallad är något av det godaste du kan äta – och att odla fleråriga, ätbara växter är dessutom den odlingsform som är bäst för klimatet. Hanna Jönsson, som driver en plantskola för perenna ätbara växter, vill uppmuntra fler att våga välja annat än de traditionella, ettåriga grönsakerna.

Fördelarna med att välja fleråriga ätbara växter i dina odlingar är många, förklarar skogsträdgårdsodlaren Hanna Jönsson. Eftersom rötterna finns kvar i jorden gynnas mykorrhizasvamparna, mull byggs upp och du får ett fint samspel mellan mikroliv, svampar och växter.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Kloka hem!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Läs digitalt i en vecka helt gratis. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.

Läs 3 månader för 49 kronor

Från

Läs Kloka hem och Dagens ETC i tre månader för bara 49 kronor. Ingen bindningstid.

Detta ingår:

  • Alla nummer av Kloka hem
  • Läs tidningen digitalt när du vill
  • Läs låsta artiklar på klokahem.etc.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser