Hoppa till innehållet

Eko-guider

Kloka hem testar ekologisk bönpasta

Kloka hem

Den ekologiska bönpastan har gått från att vara en specialprodukt i hälso­kostbutikerna till att breda ut sig allt mer i matbutikernas pastahyllor. Men hur smakar pastan egentligen? Kloka hem har testat sju olika sorters bönpasta.

Från början var det eko-företaget A la Eco som lanserade ekologisk pasta gjord på gröna sojabönor (edamame), vita sojabönor och svarta bönor. Bönpastan gjorde snabbt succé i hälsosverige. I och med att den är hög på protein, glutenfri och är vegansk passar den väl in i den kosttrend som just nu är dominerarande. Sedan A la Eco lanserade sina produkter för några år sedan har produkterna exploderat på marknaden. Numera finns det en rad producenter som alla säljer flera olika varianter av bönpasta.

Kloka hem har testat sju sorters pasta. Här ryms både grön och vit fettuccini, skruvar, makaroner och penne. Pastan är gjord på antingen svarta bönor, vita sojabönor, edamame, röda linser eller kikärter. Först och främst bör det sägas att bönpasta inte smakar som vanlig pasta gjord på durumvete. Den som kokar bönpasta med hopp om att den kommer att smaka precis som favoritpastan kommer att bli besviken.

Vill du fortsätta?

Bli prenumerant på Kloka hem!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Läs digitalt i en vecka helt gratis. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.

Läs 3 månader för 49 kronor

Från

Läs Kloka hem och Dagens ETC i tre månader för bara 49 kronor. Ingen bindningstid.

Detta ingår:

  • Alla nummer av Kloka hem
  • Läs tidningen digitalt när du vill
  • Läs låsta artiklar på klokahem.etc.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln