Hoppa till innehållet

Inrikes

Våga laga fisk

Stjärnkocken Tommy Myllymäki.
Stjärnkocken Tommy Myllymäki. Bild: Bild: Charlie Drevstam

Kloka hem

Att laga mat med fisk behöver varken vara krångligt eller svårt. Det menar stjärnkocken Tommy Myllymäki, som är aktuell med kokboken Fisk och skaldjur.

Tommy Myllymäki påbörjade sin yrkesbana som kock hos Erik Lallerstedt och har även arbetat hos Karin Fransson och Pontus Frithiof. Han korades till Årets kock 2007 och gav ut sin första kokbok 2013 (Såser). Nu har han gjort boken Fisk och skaldjur.

– Fisk och skaldjur passar min stil att laga mat. Kanske är det för att jag gillar att koka sås, vilket ju är en klassiker ihop med fisk. En bit gös med vitvinssås eller lax med beurre blanc kan vara så otroligt gott, skriver Tommy Myllymäki i bokens inledning.

Vill du fortsätta?

Bli prenumerant på Kloka hem!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Läs digitalt i en vecka helt gratis. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.

Läs 3 månader för 49 kronor

Från

Läs Kloka hem och Dagens ETC i tre månader för bara 49 kronor. Ingen bindningstid.

Detta ingår:

  • Alla nummer av Kloka hem
  • Läs tidningen digitalt när du vill
  • Läs låsta artiklar på klokahem.etc.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser