Hoppa till innehållet

Inrikes

Skogsträdgården ger mat överallt

På nöttallen växer kottar som är fyllda med små pinjekärnor. Det krävs en del tålamod för att få ut dem men om du väl lyckas kan du använda dem till pesto, som tillbehör i sallader eller i bakverk.
På nöttallen växer kottar som är fyllda med små pinjekärnor. Det krävs en del tålamod för att få ut dem men om du väl lyckas kan du använda dem till pesto, som tillbehör i sallader eller i bakverk.

Kloka hem

Tänk dig att få oändligt med mat växandes utanför husknuten i en trädgård som nästintill sköter sig själv. Låter det som en dröm? Det är fullt möjligt och orsaken till allt fler lockas av att ha en skogsträdgård. I nya boken ”Skogsträdgården – odla ätbart överallt” berättar Philipp Weiss och Annevi Sjöberg hur du gör.

En skogsträdgård är, som namnet antyder, inspirerad av skogen och dess vilda natur. Men det som för ett ovant öga ser ut som en illa skött och vildvuxen trädgård är i själva verket en plats där i stort sett allt som växer är ätbart. Det är noga planterat i olika skikt, med hög- och lågväxande träd, buskar, örter och klängväxter som växer kors och tvärs, så att varje planta får rätt mängd sol.

Lövskogen som förebild

Vill du fortsätta?

Bli prenumerant på Kloka hem!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Läs digitalt i en vecka helt gratis. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.

Läs 3 månader för 49 kronor

Från

Läs Kloka hem och Dagens ETC i tre månader för bara 49 kronor. Ingen bindningstid.

Detta ingår:

  • Alla nummer av Kloka hem
  • Läs tidningen digitalt när du vill
  • Läs låsta artiklar på klokahem.etc.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser