Hoppa till innehållet

Inrikes

Ikea ska bli självförsörjande på grönsaker

Snart kan Ikeas kunder få smaka på företagets egenodlade sallad i restaurangerna.
Snart kan Ikeas kunder få smaka på företagets egenodlade sallad i restaurangerna.

Kloka hem

Ikea startar ett test med urban odling inomhus. Slår satsningen väl ut så hoppas företaget en dag kunna bli självförsörjande på egenodlade grönsaker. "Vi vill ta vårt ansvar för att få en mer hållbar matproduktion", säger Emil Eriksson, presstalesperson för Ikea i Sverige.

Ikea hakar på trenden med urban odling och börjar odla grönsaker på höjden – i hyllor inomhus med led-belysning. I veckan drog det nya projektet igång på Ikeas globala mötesplats Hubhult i Malmö, som kommer att bli en av två platser där idén testas.

"Komplement till traditionell odling"

Egenodlat i restaurangerna

Vill du fortsätta?

Bli prenumerant på Kloka hem!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Läs digitalt i en vecka helt gratis. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.

Läs 3 månader för 49 kronor

Från

Läs Kloka hem och Dagens ETC i tre månader för bara 49 kronor. Ingen bindningstid.

Detta ingår:

  • Alla nummer av Kloka hem
  • Läs tidningen digitalt när du vill
  • Läs låsta artiklar på klokahem.etc.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser