Hoppa till innehållet

Inrikes

Falafel utan gränser

Det finns en lång tradition i Palestina av att plocka vilda örter och växter. Nidals faster Husnye visar hur man bäst plockar dem.
Det finns en lång tradition i Palestina av att plocka vilda örter och växter. Nidals faster Husnye visar hur man bäst plockar dem. Bild: Lennart Weibull

Kloka hem

Nidal Kersh vill laga mat som för människor samman. Nu släpper han kokboken ”Shakshuka” med recept från Jerusalems kök.

Nidal Kersh är uppväxt i Stockholm med en finsk mamma och en palestinsk pappa. Men om somrarna åkte han alltid till släkten i Akko i norra Israel och det var där, hemma i farmors kök, som intresset för mat tog sin början. I farmors kök stod alltid doftande grytor och puttrade på spisen.

Vill du fortsätta?

Bli prenumerant på Kloka hem!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Läs digitalt i en vecka helt gratis. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.

Läs 3 månader för 49 kronor

Från

Läs Kloka hem och Dagens ETC i tre månader för bara 49 kronor. Ingen bindningstid.

Detta ingår:

  • Alla nummer av Kloka hem
  • Läs tidningen digitalt när du vill
  • Läs låsta artiklar på klokahem.etc.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser