Hoppa till innehållet

Inrikes

Falafel utan gränser

Det finns en lång tradition i Palestina av att plocka vilda örter och växter. Nidals faster Husnye visar hur man bäst plockar dem.
Det finns en lång tradition i Palestina av att plocka vilda örter och växter. Nidals faster Husnye visar hur man bäst plockar dem. Bild: Lennart Weibull

Kloka hem

Nidal Kersh vill laga mat som för människor samman. Nu släpper han kokboken ”Shakshuka” med recept från Jerusalems kök.

Nidal Kersh är uppväxt i Stockholm med en finsk mamma och en palestinsk pappa. Men om somrarna åkte han alltid till släkten i Akko i norra Israel och det var där, hemma i farmors kök, som intresset för mat tog sin början. I farmors kök stod alltid doftande grytor och puttrade på spisen.

– Maten var hennes sätt att hålla ihop familjen. Hon lagade mat till ett hushåll på tio personer i hela sitt liv och även när hennes barn flyttat hemifrån så fortsatte hon att laga mat till dem varje dag. På så vis fick hon dem att fortsätta komma hem till henne, säger Nidal Kersh och ler.

Vill du fortsätta?

Bli prenumerant på Kloka hem!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Läs digitalt i en vecka helt gratis. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.

Läs 3 månader för 49 kronor

Från

Läs Kloka hem och Dagens ETC i tre månader för bara 49 kronor. Ingen bindningstid.

Detta ingår:

  • Alla nummer av Kloka hem
  • Läs tidningen digitalt när du vill
  • Läs låsta artiklar på klokahem.etc.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser