Hoppa till innehållet

Inrikes

Falafel utan gränser

Det finns en lång tradition i Palestina av att plocka vilda örter och växter. Nidals faster Husnye visar hur man bäst plockar dem.
Det finns en lång tradition i Palestina av att plocka vilda örter och växter. Nidals faster Husnye visar hur man bäst plockar dem. Bild: Lennart Weibull

Kloka hem

Nidal Kersh vill laga mat som för människor samman. Nu släpper han kokboken ”Shakshuka” med recept från Jerusalems kök.

Nidal Kersh är uppväxt i Stockholm med en finsk mamma och en palestinsk pappa. Men om somrarna åkte han alltid till släkten i Akko i norra Israel och det var där, hemma i farmors kök, som intresset för mat tog sin början. I farmors kök stod alltid doftande grytor och puttrade på spisen.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Kloka hem!
Om du redan är det loggar du in här .

Betala per månad

Från

Din prenumeration på Kloka hem förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Årsprenumeration

Från

Din prenumeration på Kloka hem förnyas årsvis. Avsluta när du vill.

Detta ingår:

  • Alla nummer av Kloka hem
  • Läs tidningen digitalt när du vill
  • Läs låsta artiklar på klokahem.etc.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser