Hoppa till innehållet

Inrikes

Den nya vegan-maten

Bild: Bild: David Sjölin/Max Ström

Kloka hem

Efter att ha dominerat det svenska köket i flera år får köttrenden nu se sig slagen av den ”nya veganismen”. En av matinspiratörerna är Jenny Mustard, aktuell med kokboken New vegan – Det nya veganska köket.

Jenny Mustard själv blev vegan av etiska själv ­– djuren, för miljön och för en mer rättvis fördelning av jordens resurser – och trodde länge att det skulle bli en uppoffring. Efter åtta år som vegan kan hon konstatera ett det blev tvärt om.  

Vill du fortsätta?

Bli prenumerant på Kloka hem!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Läs digitalt i en vecka helt gratis. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.

Läs 3 månader för 49 kronor

Från

Läs Kloka hem och Dagens ETC i tre månader för bara 49 kronor. Ingen bindningstid.

Detta ingår:

  • Alla nummer av Kloka hem
  • Läs tidningen digitalt när du vill
  • Läs låsta artiklar på klokahem.etc.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser