Hoppa till innehållet

Inrikes

Baljväxternas återkomst

Författare Jenny Damberg har skrivit en kokbok om baljväxter.
Författare Jenny Damberg har skrivit en kokbok om baljväxter. Bild: Bild: Ulrika Ekblom

Kloka hem

Journalisten Jenny Damberg skrev förra året boken Nu äter vi, en reportagebok om modern svensk mathistoria. Nu har hon skrivit en kokbok om någonting som inte har en särskilt stor roll i den historian – bönor, ärtor och linser. – Jag kom på att jag själv kan göra den här boken som jag saknar.

Jenny Damberg har skrivit mycket och länge om mat, bland annat som krogrecensent och som författare till förra årets mathistoriska bok Nu äter vi. Att vi tycker att det är intressant att läsa om mat är helt naturligt, säger hon.

Vill du fortsätta?

Bli prenumerant på Kloka hem!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Läs digitalt i en vecka helt gratis. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.

Läs 3 månader för 49 kronor

Från

Läs Kloka hem och Dagens ETC i tre månader för bara 49 kronor. Ingen bindningstid.

Detta ingår:

  • Alla nummer av Kloka hem
  • Läs tidningen digitalt när du vill
  • Läs låsta artiklar på klokahem.etc.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser