Bloggen.

2019-11-24 19:18
Puffetikett
Kloka hem
Kloka hem

Vatten och avlopp grävs ner.

Vi gräver ner vatten och avlopp inför kommande minusgrader. Thomas har bytt arbetsgivare sedan två veckor tillbaks och är ute på nya äventyr om dagarna.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Kloka hem!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per månad

Från

30 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Årsprenumeration

Från

150 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas årsvis. Avsluta när du vill.

På torsdag morgon kl 07 ska Thomas befinna sig vid Höganäs Brygga på Tynningö med ett lass skärv. Han lastar på krossen ute på Värmdö och tar sedan färjan över till Tynningö. Sedan blir Thomas och Sami hämtade med nästa färja som tar dem upp till Stora Ekholmen vid Vaxholm.

 

Framme vid Stora Ekholmen kör färjan upp mot kajkanten och Thomas backar ut på rampen för att tippa på kajen. 

 

Sami älskar att åka lastbil och han älskar att hänga ut genom rutan och känna på havsluften.

 

På fredagen får Thomas en ny körning på jobbet. Han får med kort varsel hoppa in och ta över en körning åt en som blivit sjuk. Det handlar om att med bil och släp åka och hämta upp ris och grenar efter t ex trädfällning.

 

Efter en lång och utmattande vecka på nya jobbet är det skönt att komma hem till en mysig brasa och tända ljus. Även Linda är väldigt trött på fredagen. Thomas sätter på musik och lagar mat och Linda sover en stund i soffan framför brasan.

 

Lördagen går åt till återhämtning både för oss båda. Vi åker iväg med Sami till Siggesta gård så han får springa av sig och så tar vi en skön men geggig promenad i skogen. Efter det har vi några ärenden och lite handlande att ta tag i så när vi åter kommer hem är det nästan mörkt. Det är för sent att börja jobba på något i huset så Thomas börjar med middagen istället. Sedan sitter vi i soffan framför brasan resten av kvällen.

 

På söndagen blir det däremot arbete både inomhus och utomhus. Vatten och avlopp måste ner på skyddat djup innan kylan kommer. Prognosen lovar ner mot minus 5 kommande helg så det är bara att sätta fart. Först får avloppsrören en ny dragning i diket.

 

Sedan påbörjas arbetet med att återtäcka rör och vattenledning. Tyvärr har Thomas inte tillgång till kran med skopa idag så det blir till att jobba med spade. Det är ett väldigt tungt jobb, speciellt eftersom massorna är blöta och ganska leriga. Thomas ska iväg på ett ärende på eftermiddagen så den sista övertäckningen får göras under kommande vecka.

 

Linda har samtidigt sorterat och röjt vidare på undervåningen. Hon har ett förslag på hur vi ska ha förvaring i den lilla hallen till vänster innanför ytterdörren. Vi klurar vidare på det.