Bloggen.

2017-09-17 18:41
Puffetikett
Kloka hem
Kloka hem

”Undervåningen klar innan vintern”

I början av veckan är det full fart som vanligt, men inte på bygget. Signe har sin kör på måndagar och Linda jobbar ofta sent nu i början av höstterminen. Det är många föräldramöten, både privat för killarna men även professionellt på jobbet. På torsdagen har dock Thomas lugnt på jobbet och kan ta ut en semesterdag och jobba hemma hela dagen.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Kloka hem!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per månad

Från

30 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Årsprenumeration

Från

150 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas årsvis. Avsluta när du vill.

Thomas passar på att både väcka Signe och lämna henne i skolan, det får han ju aldrig göra annars. Efter lämningen handlar han lite byggmaterial.

Regnet vräker ned hela dagen. Thomas väljer att jobba vidare i badrummet på nedervåningen. Vi behöver få undervåningen klar snart om vi ska kunna flytta in innan vintern kommer. Vi har tidigare fått löfte av kommunen att få flytta in på nedervåningen när den blir klar om vi behåller byggboden som kök. Då kan vi jobba vidare i lugn och ro på övervåningen samtidigt som vi får lite större yta att leva på under tiden.

Thomas börjar med att montera stålreglar både nertill och upptill längs med ena väggen för att senare kunna montera isolering.

Senare på eftermiddagen har han monterat mer än halva väggen.

När klockan blir strax efter 15 är det dags att hämta Signe på skolan. Efter det åker Thomas och Signe in till stan för att träffa Linda som redan är där. Vi har länge planerat att besöka en butik på Östermalm för att titta på lite olika golv och vägglösningar till badrummen.

Vi hittar direkt ett golv som vi vill ha i badrummen. Det är stora stenplattor (60×40) som är 15 mm tjocka. Den grå färgen kommer att smälta in fint mot berget utanför badrummet.

På fredagen har Thomas en körning på norrsidan av stan. När han passerar Spånga är det vägarbete på en sträcka strax efter Spånga station. Köerna gör att Thomas hinner titta lite mer noggrannt på studentboendet som uppförs med färdigbyggda containermoduler. Det blir ett höghus i sex våningar med två containrar i bredd. Kul!

På fredag kväll fortsätter Thomas med badrummet. Det går fort och ser bra ut direkt så en del av energin kommer tillbaks. Nu börjar det kännas riktigt roligt igen efter en ganska tung och arbetsam period. Hela kvällen ägnas åt att tejpa alla skarvar med aluminiumtejp.

På lördag morgon fortsätter Thomas med den delen av väggen som är kvar. Lagom till lunch är han klar med hela väggen.

På eftermiddagen får vi besök av en kollega till Linda och hans fru samt lilla dotter. Kollegan heter Patrik Lundell och är även konstnär. Vi får ett numrerat tryck i present till huset och blev himla glada för presenten. Jacqueline Tamm Lundell är inredare och är intresserad av att medverka på något sätt med husets interiör. Det är så kul när människor blir intresserade av huset!

Efter en lång och trevlig fikastund fortsätter Thomas med badrummet. Reglar nertill och i taket hinner monteras innan arbetet får avbrytas för dagen. Linda ska iväg på middag på kvällen så Thomas och alla tre barnen har en egen myskväll fast stackars Fabian har ännu en gång fått feber, med en förskräcklig hosta den här gången. Det är svårt att försöka att inte smitta varandra när man bor på 20 kvadrat.

På söndag morgon kan monteringsarbetet kan fortsätta.

Redan till lunch är hela väggen monterad.

Nu börjar man få en uppfattning av hur badrummet kommer bli.

Vy från badrumsfönstret mot tvättstugan.

Efter lunch görs alla skarvar klart med aluminiumtejp. Klockan är inte så mycket så Thomas fortsätter lite till. Det är dags att bygga upp innerväggen mellan badrum och tvättstuga. Lagom till arbetsdagen är slut är även väggen/dörröppningen klar.

Nu känns det ännu mer som ett rum. Trött men nöjd med helgens framsteg avslutar vi byggandet för den här gången.