Bloggen.

2020-02-16 17:18
Puffetikett
Kloka hem
Kloka hem

Trädgårdsarkitekt på ingång!

Vi planerar för att ta tag i trädgården på framsidan och arbetet med bron går framåt. 

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Kloka hem!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per månad

Från

30 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Årsprenumeration

Från

150 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas årsvis. Avsluta när du vill.

Snart är det dags att ta tag i framsidan och de planteringar som ska finnas runt stigen upp till huset. Vi känner sedan länge Christel Nordberg som driver företaget Gardenary AB. Hon är trädgårdsarkitekt och ska hjälpa oss med idéer om hur vi kan få ordning på vår tomt. Redan på fredag ska hon komma till oss, det ser vi mycket framåt emot! Se mer på Gardenary.se

 

Arbetet med bron går framåt. Under veckan får vi rapporter och bilder från Uffe. På bilden nedan syns Uffes geniala infästning av L-stålet i containerhörnen. Den ovala stålbiten förs in i containerhålet för att sedan vridas 90 grader och därmed låsa sig fast i hålet.

 

Här är den ena brohalvan. Senare under veckan kommer krysstag och galler på plats.

 

Uffe kommer på lördagen med L-stålet. Vi planerar att montera det under nästa helg och det behöver målas innan monteringen sker. Vi bär upp det till en skyddad plats under huset för senare målning. Det väger mellan 90-100 kg så det är tur att vi är två som bär. Efter ansträngningen med att bära blir det fika inne i värmen.

 

När Uffe åkt tar vi en längre promenad med Sami. Efter vilar han i soffan tillsammans med husse.

 

På eftermiddagen åker Linda med Fabian till Sickla för att handla lite småsaker på Svenssons i Lammhult och Granit. Vi börjar bli trötta på vår ännu bristfälliga förvaring i hallen och nu behöver det bli mer ordning där. Linda har i många veckor haft bevakning på Blocket och andra säljsidor på nätet efter några delar till Stringhyllan men inget har kommit upp så nu får det köpas in nytt istället.

På kvällen åker sedan Linda och Isak till Ikea för att klura på lite olika lösningar till hans rum. Gardiner står t.ex. högt på önskelistan. Isaks fönster är det största i hela huset och det behövs lite avskärmning för morgonsolen.

 

På söndagen besöker vi åter Siggesta gård. Vi hinner dit precis innan stormen Dennis brakar in med regn och blåst. Sami hittar sitt gamla lerhål i gräsmattan och blir om möjligt ännu lortigare än förra gången.

 

Efter dusch och schamponering är det sova som gäller för resten av eftermiddagen.

 

Vi en brasa och myser lite medan regnet smattrar mot rutorna. Kaffe efter maten och snabbgenomgången av melodikrysset till det. Idag klarade vi alla frågor.

 

Tack vare det skyddade läget under huset kan Thomas måla L-stålet redan under söndagen. Det blåser och regnar lite men han står skyddad och nästan helt i lä. 

Här får ni igen se den snygga och geniala funktionen på låsningen.

 

Det är nästan 10 grader varmt ute så färgen torkar, även om det tar lite tid. Det är samma färg som huset har målats i , Nordsjö Professional Metal Facade.

 

 

 

Medan Linda på eftermiddagen slumrar i soffan med hund bredvid sig så går Thomas upp på taket för ett litet jobb han har skjutit på länge. Men det är för tråkigt att redovisa här så det hoppar vi över.