Bloggen.

2020-04-19 20:20
Puffetikett
Kloka hem
Kloka hem

Tillbaka efter ett långt uppehåll.

Pga den pågående Coronakrisen i världen och det svenska samhället står bygget mestadels stilla. Vi håller social distansiering  så gott det går och håller oss mest hemma. Bron står där den står och väntar på montering och vi satsar på att kunna fortsätta när läget har blivit bättre.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Kloka hem!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per månad

Från

30 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Årsprenumeration

Från

150 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas årsvis. Avsluta när du vill.

Både Linda och Thomas jobbar, inget hemmaarbete för oss. Linda jobbar ju i skola och skolorna har som bekant verksamhet som vanligt. Thomas sitter ju mesta tiden i lastbilen. Förra veckan var det dock dags för Thomas att prova på något nytt på jobbet, nämligen att asfaltera. Asfalt är ett roligt och annorlunda material att arbeta med och det var kul att få lära sig asfaltera.

 

Hemma har vi gjort allt det andra som hör till livet, förutom bygget.  Bägge bilarna har fått sommardäck, den ena även nya bromsar. Sami besökte veterinären under påskveckan för att kastreras och tvingades gå med tratt ända till i fredags då vi var på återbesök. Nu har vi en lycklig trattfri hund igen som inte fastnar i allting han försöker ta sig förbi.

Han har dessutom varit och klippt sig igen. Den här gången tog vi ännu kortare klippning och han blev finare än någonsin. Foto: Värmdö Hunddagis

 

I helgen som var påbörjade vi arbetet med trädäcket vid entrén. Tyvärr var virket slut på byggmarknaden men vi tog det som fanns kvar hemma från när vi byggde däcket på takterrassen och kom en liten bit i alla fall.

 

Virket behandlas sedan med en kiselbehandling som är ett miljövänligt alternativ till tryckimpregnerat virke. Det blir fint silvergrått med tiden.

 

Kommande vecka försöker vi fortsätta med trädäcket och sedan är det nog dags att förbereda för bromontering framöver. Det kliar också i fingrarna efter att kunna börja med trädgården, och att göra sommarfint på takterassen.