Bloggen.

2020-01-19 17:38
Puffetikett
Kloka hem
Kloka hem

Storstädning utomhus.

Vi städar på tomten och tar hand om de stormfällda träden.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Kloka hem!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per månad

Från

30 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Årsprenumeration

Från

150 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas årsvis. Avsluta när du vill.

På lördag morgon kommer Uffe och med sig har han ritningarna på bron. Vi sitter en lång stund över en kopp kaffe och diskuterar lösningar och planerar kommande arbeten.

 

Efter detta går vi ut och tar tag i de två stormfällda träden som har legat och skräpat på tomten. Uffe har med sig en motorsåg som underlättar arbetet lite. Han kapar grenar som Thomas sedan lägger på hög vid tomtgränsen. Sedan kapar Uffe upp träden i lämpliga längder för senare upphuggning.

 

Efter lunch går vi runt till baksidan av huset och planerar kommande arbete med bron. Vi bygger en arbetsplattform så vi kommer upp i en bra arbetsnivå för att kunna montera brons infästning i containern.

 

Detalj från ritning. Bilden visar till vänster ett tvärsnitt av ett containerhörn, i detta ska en av Uffe tillverkad låsning monteras. Denna håller sedan ett 2450 mm brett plattstål på 120 x 120 x 15 mm. På plattstålet vilar sedan brons ände mot huset.

Ritning från Måns Tham Arkitektkontor AB. Konstruktör Egil Bartos, Ramboll AB.

 

Söndagen ägnar vi helt åt städning av tomten. Det ligger en hel del byggbråte utspritt runt hela huset. Vi samlar ihop metallskrot på ett ställe för senare bortforsling samt plockar ihop allting som kan köras till sopstationen för återvinning. Allt trä tar vi med ner till infarten och eldar upp i eldkorgen. Vi fyller även bilen två gånger med gammal wellpapp från flyttkartonger och kör till återvinningen.

 

Tomt!

Tidigare var det fullt med bråte och skrot från bygget i kurvan fram mot trappan.

 

Även sluttningen upp mot huset samt nedanför takterrassen har städats upp.

 

Under tiden som vi avslutar städningen tar Linda med Sami på en långpromenad. De går ner till Kolviks brygga som ligger vid Torsbyfjärden. Där finns det en sjösättningsramp som Sami tycker är en utmärkt badplats. Han är ju faktiskt en vattenhund och bryr sig inte ett dugg om att det är kallt i vattnet.