Bloggen.

2016-11-19 20:22
Puffetikett
Kloka hem
Kloka hem

Snöslask, mörker och förberedelser.

Novembermörkret hänger tungt över Hemmesta träsk när vi kommer hem på eftermiddagarna. Snön som kom förra veckan har nu nästan helt regnat bort och kylan har bytts ut mot några enstaka plusgrader på dagarna.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Kloka hem!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per månad

Från

30 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Årsprenumeration

Från

150 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas årsvis. Avsluta när du vill.

Den här veckan ägnar sig Thomas, de korta stunder han hinner bygga, åt isoleringen runt fönsterramarna. Uffe är ute på onsdagen och svetsar klart det sista på övervåningens ramar samt monterar en del av isoleringen.

På lördag morgon ligger isen blank på sjön efter ett ihärdigt regnande och minusgrader på natten.

 

Framåt eftermiddagen är Thomas nästan klar med isoleringen runt ramarna och klättrar ner för att kapa gångjärn. När man står nere på marken och tittar upp så ser man isoleringen i taket på övervåningen.

 

På tisdag har vi bokat en stor kranbil och HMP Entreprenad kommer ut för att montera fönsterpartier. Vi ska nu montera de kvarvarande fem stora fönsterpartierna på husets framsida. Dörrarna som är kvar tas bort innan monteringen men vi vill att de sitter kvar så länge som möjligt fram till dess. Genom att kapa alla gångjärn på förhand så går det sedan fort för Thomas att ta bort dörrarna på tisdag morgon innan fönstermonteringen börjar.

Trots att gångjärnen är kapade så sitter dörrarna kvar så länge dörrlåsningarna är stängda. När de öppnas så sköter gravitationen resten och dörrarna ramlar ut. Det är fyra kraftiga gångjärn på varje dörr så det går åt några kapskivor för att skära av dem.

På söndagen gör Thomas klar alla fönsterramar på övervåningen, skär bort överflödig isolering och monterar skumgummilister mot fönsterpartiernas nedre del.

Alla tre ramar på övervåningen är klara.

Nedervåningens två kvarvarande ramar är också helt klara. Det enda som är kvar att göra är att kapa gångjärnen på "entrédörren" vilket Thomas kommer att göra på måndag kväll. På tisdag morgon tar Thomas bort dörrarna och presenningen innan kranbilen och montören kommer.