Bloggen.

2018-06-17 19:28
Puffetikett
Kloka hem
Kloka hem

Sista golvvärmeslingan läggs.

Weber gjuter EPS-fyllning i badrummet och vår rörmokare visar sig ha superservice på en söndag.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Kloka hem!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per månad

Från

30 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Årsprenumeration

Från

150 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas årsvis. Avsluta när du vill.

Det är fortfarande väldigt varma dagar men på nätterna kryper temperaturen ibland ner till 5-7 grader. Det varma vattnet ger dimma över sjön när Thomas strax efter kl 05 går till lastbilen för att åka till jobbet. 

 

På måndag kväll kommer leveransen med golvplattorna till teknikrummet. Vi har valt ett material som hamnar nära designgolvet både i yta och färgnyans. De är 30 x 60 cm stora och vi letar nu efter en duktig plattsättare som kan lägga det.

På onsdagen kommer Stefan & Nina från Weber ut och höjer golvet i badrum och skafferi på övervåningen med något som heter EPS-fyllning. Det är cement med en sorts frigolitkulor i och heter Weberfloor 450 light. Läs mer på www.weber.se

Badrummet sett från entrén i korridoren.

Skafferiet. Nu ska det läggas ut armeringsnät och golvvärme ovanpå detta. Sedan ska det bottnas med flytspackel, läggas ytterligare ett lager flytspackel och sedan vi har ett golv att bygga vidare på.

På fredagen åker Thomas iväg till sitt jobb på kvällen för att fixa med vår bil före semestern. De har däckmaskiner på verkstan och Thomas behöver montera en ny ventil i en av fälgarna för att få ordning på lufttrycksövervakningen. I Nacka hamnar Thomas i långa köer pga en skogsbrand precis bredvid motorvägen. Det brinner för fullt på massor av ställen, även i dikena precis bredvid vägen. Branden sprider sig fort och till slut sätter man in både helikoptrar och flygplan som vattenbombar området till sent in på kvällen.

När Thomas kommer hem håller Linda och Signe på att rensa våra tre förrådscontainrar som vi har magasinerat vårt bohag i. Tillsammans hjälps vi åt att rensa ut sådant som ska kastas och sådant som ska säljas. Vissa saker lägger Linda ut till försäljning och det mesta säljs ganska direkt. Många andra saker läggs undan inför söndagens bakluckeloppis på Siggesta gård som Linda ska åka till. Vi är inte klara förrän sent på kvällen men det är fortfarande ljust och varmt ute.

På lördagen lägger Thomas den sista golvvärmeslingan. Först ska armeringsnätet kapas till och läggas ut för att täcka hela rummet.

Sedan är det dags för golvvärmeslingan. Tidigare har vi kört med Uponors 20mm system men vår rörmokare Mathias på HSF Installation tipsade om att det blir bättre värmespridning om vi går ner till 12mm i badrummet och lägger slingorna tätare. Det blir dessutom enklare att täcka golvvärmerören med flytspacklet då de inte bygger lika högt. Thomas är klar med hela badrummet lagom till lunch.

Efter lunch kapar Thomas till armeringsnät och lägger ut på plats i skafferiet. Här inne ska vi inte ha någon golvvärme då det är ett kallskafferi.

Thomas fortsätter sedan arbetet med att ta bort den för högt lagda isoleringen i golvet vid bardisken i köket. När isoleringen har skurits bort till en bra höjd så fyller han på med flytspackel. Vi använder Weberfloor 130 Core.

När gjutningen är klar tar Thomas tag i förhöjningen vi tidigare byggde för att hålla de olika golvhöjderna separerade. "Muren" ska nu tas bort inför den kommande slutliga golvgjutningen av designgolvet. Det är bara att sätta sig på knä och knacka bort bit för bit. Eftersom söndagens arbete går bort när Linda ska iväg och sälja på bakluckeloppisen så jobbar Thomas på lite senare än vanligt och hinner nästan bli klar. Endast lite finputs återstår.

på lördagskvällen åker vi iväg till vår andra magasinering som ligger fem minuter bort. Där hyr vi en 20-fotscontainer som vi har fyllt med ytterligare bohag. Vi jobbar på för fullt och plockar ut kartong efter kartong med kläder, leksaker och annat. Vi har även en hel del möbler förvarade här. Vi får ihop så mycket saker till loppisen i morgon att Thomas måste åka hem en sväng ensam med bilen full. Sedan fyller vi bilen igen med allt vi får plats med och åker hem. Väl hemma sorterar vi om och packar i ordning inför Lindas tidiga avfärd nästa morgon.

Kl 07 åker Linda iväg till Siggesta gård. Kl 08.30 öppnar de för säljarna och kl 11 startar loppisen, fast många kommer före det. Linda säljer för ett par tusen kronor men har trots det med sig en del saker hem. Vi har nog saker kvar för loppisförsäljning senare i sommar.

Bilden nedan är tagen kl 08.30 när de precis har öppnat insläppet.

På söndag eftermiddag kommer vår fantastiske rörmokare Mathias ut för att provtrycka den sista golvvärmeslingan. På en söndag, vilken service! Hela familjen Ek kommer ut och vi har en trevlig långfika under tiden som systemet provtrycks. Barnen gick tidigare på samma förskola och har inte träffats på ett år men det märks inte utan de finner varandra direkt och leker hela eftermiddagen. Nu kan vi flytspackla badrum och skafferi så fort som bara den så att Weber kan komma ut och göra klart golven innan semestrarna sätter fart.