Bloggen.

2016-10-02 16:47
Puffetikett
Kloka hem
Kloka hem

Septembers slut, en 16-åring firas och bara lite tid till att bygga.

September övergår i Oktober, vi firar en 16-åring och jobbar vidare med plåtjobb och förberedelser inför golvgjutningen.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Kloka hem!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per månad

Från

30 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Årsprenumeration

Från

150 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas årsvis. Avsluta när du vill.

Arbetet med att ta bort plåt fortsätter. Nu är Thomas noga med att spärra av trapphålet och använder dessutom vinkelkap istället för plasmaskärare. Det tar längre tid, låter mycket och är smutsigt att kapa istället för att skära men är lugnare för nerverna. Vi vill inte ha några fler missöden likt det förra veckan.

Det är bara plåten upptill kvar att kapa.

Signes fortsätter att vara sjuk och vi delar på att vabba under veckan. Först på torsdagen är hon helt frisk.  På onsdagen kommer Mattias på HSF Installation ut för att provtrycka golvvärmen som Thomas bytte ut efter branden. Han kopplar också in vatten som Weber behöver för golvgjutningen och påbörjar dragningen av avloppet i nedre badrum/tvättstuga.

På fredag eftermiddag monterar Thomas hullingar i nedervåningen som ska hålla fast golvvärmen vid gjutningen.

Plåtkapningen är helt klar på lördagen, i alla fall mellan de här två containrarna. Thomas sprutar in fogskum i skarven upptill för att förhindra att det regnar in. Det är en tillfällig lösning till det slutgiltiga taket är på plats.

På torsdagen fyller Isak 16 år! Han vill ta MC-kort och Thomas frågar sin kompis Patrik om han kan tänka sig att ta med Isak på en åktur. På lördagen har vi fika för släkten på eftermiddagen och efter lunch kommer Patrik. Han tar med Isak och de åker upp till Oxdjupet på slingriga vägar i höstsolen. Isak gillade verkligen att åka båge. Stort tack till Patrik som var bussig att ställa upp med en åktur på sin Triumph.

Efter fika med släkt och familj ute under eftermiddagen fortsätter Thomas med plåtkapning. Nu ska plåten bort i det som ska bli två sovrum. Inget som kan ta eld finns i närheten så plasmaskäraren får åter jobba hårt. Lite för hårt visar det sig, automatsäkringen slår ut två gånger under arbetet.

Efter ett tag är nästan all plåt som ska tas bort avlägsnad.

Sett från den yttre containern.

Under tiden rensar Linda i den lilla förrådscontainern. Förra årets vinterkläder ska säljas eller skänkas bort. Det som fortfarande passar ska plockas fram eller ställas tillbaka lättillgängligt i containern.

Thomas avslutar dagen med att gå upp på taket och täta mellan skarvarna. Klockan har hunnit bli 19 och det är redan mörkt ute.

På söndag morgon åker Linda iväg till Halmstad för konferens. Thomas och Signe går på kalas hos en förskolekompis. Under de följande dagarna kommer det inte att finnas så mycket tid för byggande. 

På tisdag morgon kommer Weber för att gjuta golvet. De har med sig sin reklamavdelning som ska göra ett reportage för deras egna tidning så Thomas får vara kvar hemma på morgonen tills intervjun är klar. Vi ser fram emot att äntligen få ett riktigt golv på nedervåningen!