Bloggen.

2020-10-04 14:05
Puffetikett
Kloka hem
Kloka hem

September.

Det är en varm september, oftast 16-18 grader. Det är mysigt med lite regn och rusk några dagar, då tänder vi brasa och en massa ljus. 

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Kloka hem!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per månad

Från

30 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Årsprenumeration

Från

150 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas årsvis. Avsluta när du vill.

 

Det är dags att fortsätta med bron. En söndag tar Thomas tag i arbetet med att lägga i gallerdurken i bron. Nu går det att provgå bron i hela sin längd.

 

Förutom arbetet med gallerdurken så fortsätter utmejslingen av berget ovanför betongklacken som bron ska vila på. Vid kontrollmätning märkte vi att det blir lite tajt att få bron på plats då berget inte är helt rakt just där bron ska läggas. Med borrhammare så mejslas bit för bit bort på ena sidan ovanför betongklacken.

 

Vi tar det lugnt på helgerna. Promenader med Sami och gör lite småfixande inne. Sami älskar regn, han är ju en vattenhund, och vill gärna ut när det regnar.

 

Vid Hemmesta sjöäng röjs det upp bland all vass som växt upp, sjöängen sitter ihop med vår sjö genom en smal fåra. Mitt i bild är strömfåran som havsöring och gädda tar sig upp genom för att leka. Nu är den för tillfället torrlagd.

 

 

Nu när den krossade asfalten satt sig ordentligt så behöver trappstegen på åsnestigen justeras lite. Thomas justerar höjderna vid varje steg.

 

Vid nästa hundpromenad till sjöängen upptäcker vi en nyanlagd salamanderdamm. Den blir spännande att utforska nästa vår när salamandrarna är tillbaks.

 

En sort ser ut som små drakar.

 

Vi genar över en liten kulle på vägen hem. Här står det en gammal sten som ser ut att ha rests av människor. Den har inga inskriptioner eller annat som talar om vad det är för slags sten.

 

Bara några meter bort från stenen hittar vi dock en skylt som berättar historien om stenen och gravfälten runtomkring. Väldigt spännande!

 

Förutom allmänt underhåll och småfix hela tiden så passar vi på att måla stolpen i allrummet. Vi har kvar färg från när vi målade badkarets utsida så den får det bli. Grönt går igen i en hel del detaljer inomhus.

 

Sista veckan i september kommer Uffe hem från norrland. Han har inte varit hos oss sedan i februari / mars men kommer på söndagen för att se vad som hänt sedan sist. Vi tar en fika utomhus i sensommarvärmen, självklart med lite avstånd till varandra med tanke på Corona.