Bloggen.

2018-02-18 19:39
Puffetikett
Kloka hem
Kloka hem

Plåtkapning och golvvärmeförberedelser.

På måndagskvällar brukar det inte inte bli något gjort på bygget. Efter en hel helgs jobbande behöver man vila och det är ändå inte mycket tid över när man kommer hem efter hämtning i skolan och mathandling. Men på tisdagskvällar finns både tid och ork. Som omväxling jobbar Thomas denna tisdag på nedervåningen, det var ett tag sedan sist.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Kloka hem!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per månad

Från

30 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Årsprenumeration

Från

150 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas årsvis. Avsluta när du vill.

Thomas slipar spackel på väggen i allrummet. Det måste göras innan han kan montera de yttre, finare plywoodskivorna. Med giraffslipen går det fort och när väggen är jämn kan skivorna monteras.

På onsdagar har Signe en aktivitet, på torsdagar jobbar Linda sent på sin mottagning inne i stan och på fredagar brukar tröttheten efter en arbetsvecka ta ut sin rätt. På lördagen jobbar vi dock vidare. När Uffe kommer jobbar vi vidare med att kapa bort plåten som är kvar under örnnästet. Det är ett tungt och skitigt jobb så vi är glada att det är bland den sista plåten som är kvar att ta bort. Balkarna som syns ska sparas och kommer att vara synliga underifrån.

Efter många slitsamma timmar är nästan all plåt borta. Den uppmärksamme ser här ett rör som sitter fast i en av balkarna.

Röret har vi svetsat fast uppe i en balk och nere i golvet. Den utgör fäste för nätet som ska sitta som fallskydd mot trapphålet. Vi monterar även en tunnare underliggare som också svetsas fast i golvet 50 mm ovanför färdigt golv. Den är det undre fästet för nätet. När all svetsning är klar monterar vi de sista golvskivorna som är kvar där vi nyss har svetsat. Vi har ångan uppe ordentligt och jobbar på senare än vanligt. Det har redan blivit så mycket ljusare ute på eftermiddagarna så när vi avbryter för dagen är klockan redan över 18.

På söndag morgon tar Thomas en liten promenad ut på sjön. Isen ligger tjock nu efter den senaste tidens kyla och under helgen har det varit fullt med folk ute på isen som både åkt skridskor och pimplat.

Sedan fortsätter vi att täta skarvarna vid golvskivorna vi monterade på lördagen. Det finns även lite plåt kvar att kapa på örnnästets andra sida, mot bergssidan. På bilden nedan är plåten borta och endast en balk är kvar att ta bort.

Vi fortsätter sedan med att lägga markduk och armeringsnät inför golvvärmedragningen.

Det är ett jobb som går fort och ger synbart resultat omedelbart. Där golvbrunnen är placerad kommer duschen i övre badrummet att hamna.

Vi jobbar oss vidare in i sovrummen och lägger ut så många armeringsnät vi har hemma.

När vi är klara för dagen har vi lagt nästan hela övervåningen. Om vi jobbar på ordentligt och lägger golvvärmen snart så kan vi kanske hoppas på gjutning av flytspackelgolvet inom några veckor. Då har vi äntligen ett ordentligt golv även på övervåningen och kan börja bygga innerväggar.