Bloggen.

2016-10-16 18:35
Puffetikett
Kloka hem
Kloka hem

Oktober fortsätter med isolering och fönsterförberedelser.

Vi jobbar vidare med förberedelser inför fönstermontering och hinner även med att montera en hel del isolering på nedervåningen.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Kloka hem!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per månad

Från

30 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Årsprenumeration

Från

150 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas årsvis. Avsluta när du vill.

På tisdagen kör Containertjänst ut vår sista container. Den ska placeras högst upp och fungera som ljusinsläpp. Invändig takhöjd i vardagsrummet kommer med den att bli nästan sex meter. Helst vill vi göra i ordning den medan den står på marken, för att slippa stå och jobba på nio meters höjd. 

 

Förra söndagen gick svetsen sönder. Thomas lämnade in den på reparation och redan i måndags var den klar. Thomas tar direkt upp för det sista fönstret på övervåningen och rostmålar också alla upplag.

 

Lindas pappa Uffe kommer ut med lite material som behövs för ramarna till fönsterpartierna. Allting är special och lite av ett experiment men vår arkitekt Måns Tham och Uffe har kommit på en väldig fiffig lösning. Uffe är en klurig problemlösare som hittar lösningar till nästan allt som vi inte riktigt vet hur vi ska göra med.

Uffe är på plats hela helgen och på lördagen ägnas större delen av dagen till fönsterlösningen. Thomas monterar också en hel del saker till isoleringen. Vi berättar inte så mycket om isoleringsdelen för våra konstruktörer har arbetat hårt med för att hitta en lösning som de kan garantera fungerar hela husets livslängd. Isoleringsfirmorna vi har kontakt med garanterar 25 år men det räcker inte för vår konstruktör Johan Hagberg på Sweco. Därför tog han fram en egen specialkonstruktion som är gjord bara för vårt hus. Är någon intresserad av att bygga ett containerhus och vill veta hur detta går till så kan vi diskutera det. 

När vi avslutar dagens arbete strax innan mörkret lägger sig så har vi monterat den yttre delen av fönsterramen.

 

På söndagen börjar vi med att täcka in öppningen där fönsterramen ska svetsas. Det blåser lite och då blir det svårt att svetsa om man vill få snygga svetsar. Presenningen fungerar som tänkt och Uffe svetsar medan Thomas fortsätter med isoleringen på undervåningen.

 

Efter lunch monterar Thomas isolering längs med ena ytterväggen. Det går fort och smidigt när man väl vet hur man ska göra. Efter nån timmes arbete har vi fått upp hela väggen. Det känns redan mer ombonat när man inte längre ser plåtväggen och vi tycker även att det känns lite varmare. Men det är nog bara inbillning och beror nog snarare på att vi jobbar hårt hela tiden.

 

Vi monterar även isolering på väggen vid trapphålet men här spar vi den övre biten till senare då vi snart måste båda kapa och svetsa runt hålet.

 

Vi avslutar dagen med att förbereda hela 40-fotaren och badrummet inför kommande isoleringsmontering.

 

I byggboden är det som vanligt. Höstkläder ska få plats men även vinterkläder måste införskaffas och det är ont om utrymme. Linda rensar ut alla kläder som Signe växer ur och säljer på Tradera eller ger bort. Det var lättare att få plats med sommarkläderna...

Det är många barnkalas nu på hösten och Linda följer med Signe på kalas nästan varje helg. Det är skönt för Signe att kunna springa runt i betydligt större hus än byggboden. När Signe ska leka med kompisar så blir det alltid hos kompisarna. Att få in flera ungar i byggboden än de vi redan har är inte riktigt möjligt. 

 

 

Den här bilden är ifrån för ett år sedan. Den inre delen av berget är frilagt men det är mycket kvar att ta fram. Vi har fortfarande inte lyckats få tag i någon betongfirma som kan påbörja arbetet med grunden, det visar sig ju ta mycket längre tid än vi kunnat ana. På bilden syns trappan som ledde upp till det lilla fritidshuset som låg där sedan stod.