Bloggen.

2016-12-18 18:12
Puffetikett
Kloka hem
Kloka hem

Montering av fönsterram och golvförberedelser.

Den här veckan blir det inte heller så många jobbtillfällen. Det är Lucia på förskolan på tisdagen och styrelsemöte dagen efter. Linda jobbar kväll på torsdagen och på fredagen och lördagen är det dags för konserter igen.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Kloka hem!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per månad

Från

30 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Årsprenumeration

Från

150 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas årsvis. Avsluta när du vill.

Under veckan går den mesta tiden åt till allt det som hör december till, lucia och annat som ska hinnas med före terminsslut.

På fredagen går vi för att se Kents näst sista konsert. Killarna är också med, vi smugglar in tolvåringen så han hinner med att se dem innan det är för sent. Han har väntat och väntat på att bli 13 och kunna följa med på konserterna så nu när de ska lägga av så måste han ju få se dem.

Linda och sextonåringen går även på den allra sista konserten på lördagen.

Eftersom vi somnar väldigt sent efter konserten på fredagen så går Thomas inte upp lika tidigt som vanligt på lördag morgon. När han är klar för att börja jobba så är Uffe redan på plats. De börjar med monteringen av ramen till stora badrumsfönstret. Thomas har förberett med att lyfta upp ramen till huset redan på fredag eftermiddag så de behöver bara bära den till baksidan av huset. Ramen är 2 meter bred och över 2 meter hög och ganska otymplig.

Efter en stunds anpassning är ramen klar att svetsa fast. Den passar perfekt och resultatet blir fint.

När ramen sitter som den ska monterar vi isolering runt ramen. Den måste på plats innan vi kan bygga den inre delen av fönsterramen som fönstret ska skruvas fast i.

På söndagen vaknar Thomas i mer normal tid. Han hinner gå ut och rostskyddsmåla alla fönsterramars utsida på nedervåningen innan Uffe kommer. De inleder med att täcka för fönsteröppningen och skydda mot inkommande regnvatten genom fönsteröppningen.

Vi täcker även öppningen från insidan så att värmen stannar kvar inomhus. Skivorna vi sätter upp får sitta kvar tills det är dags att montera fönstret.

Vi mäter ut nivåerna för EPS-fyllningen och det färdiga flytspackelgolvet, det är de två svarta linjerna på väggarna. Vi mäter även ut var golvbrunnar m.m. ska placeras i badrum och tvättstuga. Vid den gröna linjen ska en innervägg byggas. Från denna vägg börjar badrummet.

Vi markerar även var toalett och handfat ska vara. Nu är det klart för Mattias på HSF Installation att montera avloppet. Det gäller att få till rätt fall så vattnet rinner bort ordentligt. När avloppet är draget kan Weber komma ut och fylla EPS-fyllning. Efter det kommer Thomas att lägga golvvärme i tvättstuga och badrum innan flytspackelgolvet gjuts.

Vi är helt klara med det vi ska göra i badrummet för tillfället och Thomas och Uffe funderar på vad vi ska koncentrera oss på vid nästa arbetstillfälle. Troligtvis ska vi påbörja arbetet med 20-fotaren som står nere på marken, den ska göras helt klar innan den lyfts upp på sin plats uppe på taket.