Bloggen.

2018-01-14 17:03
Puffetikett
Kloka hem
Kloka hem

Lugn vecka.

Veckans inlägg blir kort. Den senaste tiden har Thomas känt sig trött och hängig vilket ju inte är konstigt med tanke på hur mycket han jobbat de senaste två åren. 

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Kloka hem!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per månad

Från

30 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Årsprenumeration

Från

150 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas årsvis. Avsluta när du vill.

Under julledigheten kunde vi ju vila en del men Thomas har mått allt sämre efter det. Och när han i slutet av förra veckan träffade läkare och fick ta prover så visade det sig att han har D-vitaminbrist. Nu blir det tabletter, effekten ska tydligen komma ganska snart.

Uffe är på skyttetävling den här helgen och Thomas vilar och sover hela lördagen. 

På söndagen känner Thomas sig redan lite piggare. Han tar det väldigt lugnt men tar hand om lite smågrejer som behöver göras innan det ska sprutas isolering på tisdag. I fredags hämtade Thomas det sista materialet till väggarna i 20-fotaren högst upp i huset och det ställer Thomas också in ordentligt. 

Utanför badrummet har det blivit ett litet isvattenfall.

Thomas rensar upp lite mer på övervåningen och kastar ut en hel del virke och träreglar som har blivit stående sedan tidigare. Sedan tar han en liten promenad upp på vår tomt. Längst upp gränsar den till en stor allmänning och när han kommer upp möts han av flera rådjur som tittar lite nyfiket på honom. Tyvärr hann de springa bort innan han fick upp kameran.

Ser man åt andra hållet från den övre delen på vår tomt så ser det ut så här. Vårt hus skymtar mellan träden och det är en fin utsikt över nästan hela sjön.

 

Thomas fortsätter att röja inför isoleringssprutningen. Han går sedan upp i 20-fotaren och tar bort överbliven isolering runt det främre fönstret. Tätningen som han och Uffe gjorde runt det andra fönstret förra helgen fungerar, nu smiter det inte ut någon varm luft genom fönsterramen och kondensproblemet är därmed borta.

Thomas gör klart tätningen som är kvar runt alla fönster på övervåningen. Linda och Signe kommer upp och sitter och myser i soffan en stund. Dagens arbete avsluats mycket tidigare än vanligt för att Thomas ska kunna vila.

För ungefär ett år sedan var Mathias på HSF INstallation här och drog avloppet i badrummet.

För två år sedan höll gjutformen för stödmuren på att byggas.

Det ser konstigt ut att idag titta på bilder där vår tomt är helt tom.

Ett år senare. Fortfarande saknas den sista containern. 20-fotaren står kvar på marken och lyfts inte upp förrän den är så färdig som möjligt.