Bloggen.

2019-12-15 19:37
Puffetikett
Kloka hem
Kloka hem

Kort besök av snö och kyla.

Veckan börjar med snö och kyla. 6 minusgrader och några decimeter snö räcker för att skapa kaos i Stockholmstrafiken under hela dagen.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Kloka hem!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per månad

Från

30 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Årsprenumeration

Från

150 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas årsvis. Avsluta när du vill.

 

Redan dagen efter blir det några plusgrader och stora mängder regn. Dagarna blir kortare och kortare och vi räknar ner till jul och lite ledigt. Linda kommer att vara mycket ledig redan kommande vecka medan Thomas jobbar ända fram till julafton. 

 

Sami älskade att leka i snön. Han plöjde fram med nosen i snön precis som han gjorde med sanden på stränderna i somras.

 

På lördag morgon åker vi iväg för att upptäcka en ny rastgård. Den ligger i Brunn på Ingarö och har en del roliga hinder som vi kan låta Sami prova på senare. Idag vräker regnet ner och allting är blött och halt.

 

Allt regnande har gjort att vattennivån i sjön är rekordhög. Vattnet är nästan uppe på vändplanen och det fortsätter att forsa ner vatten i dikena under hela söndagen.

 

På lördagen åker vi till Lidingö och firar Lindas äldsta brorsbarn som fyllt 18. Sedan passar vi på att hälsa på Lindas mamma när vi ändå är i närheten. Hon är fortfarande inte ok efter sin operation i september och tar tacksamt emot besök eftersom hon inte kommer ut alls utan fortfarande bara kan vara inne i sin lägenhet.

 

Uffe kommer till lunch på söndagen. Vi ska mäta in var bron från övervåningen kommer landa på berget och även få fram avståndet från dörren till berget. Vår arkitekt Måns Tham ska i veckan som kommer träffa konstruktören Egil Bartos för att beräkna och dimensionera bron.

 

Det är en brant lutning på berget just där bron kommer landa och regnet har gjort att det är halt och svårt att ta sig fram.

 

Vi använder ett snöre från övervåningen för att få fram avståndet till berget. Uffe håller i mot kanten under dörren och Thomas klättrar upp längs med berget. När det blir lite mörkare efter fikat på eftermiddagen kan vi använda lasern för att se exakt var vi hamnar.

 

Skiss av Måns Tham Arkitektkontor.

 

I den spraymålade rutan kommer vi gjuta ett upplägg för bron. Total längd blir 8,5 meter.

 

Under tiden som Thomas och Uffe fixar med kommande brobygge röjer Linda vidare inomhus. Under eftermiddagen lyckas hon med den till synes omöjliga uppgiften att få fram pysselbordet på nedervåningen. Nu är det snart möjligt för Signe att igen pyssla och måla hur mycket hon vill.

 

Nu ska vi börja att varva ned inför julledigheten. Så gott som alla julklappar är inhandlade och inslagna. Under veckan som kommer, när både Linda och Isak har en hel del ledigt, så kommer mat och annat inhandlas i lagom takt. Trevlig tredje advent!