Bloggen.

2020-07-16 18:53
Puffetikett
Kloka hem
Kloka hem

Juni.

Juni kommer med riktig sommarvärme. Linda startar ännu en utrensning av saker vi inte längre behöver och en helg gjuter Thomas betongklacken som bron på baksidan ska vila på.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Kloka hem!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per månad

Från

30 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Årsprenumeration

Från

150 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas årsvis. Avsluta när du vill.

Eftersom berget där brofästet ska vara är brant och gjutningen ska göras ganska högt upp så bär Thomas upp allt material och utrustning upp till gjutplatsen. Vatten och murbruk blandas direkt på plats eftersom det blir för tungt att bära upp en hink med färdigblandad betong. Det går åt totalt 7 säckar betong á 25 kg.

 

Thomas börjar sin semester till midsommar. Då har Linda varit ledig ett par dagar redan. På kvällarna njuter vi av kaffe eller en kall öl på takterrassen medan solen sakta letar sig ner under horisonten. Sami älskar att ligga här ute och vila och går ofta ut ensam på dagarna och lägger sig i skuggan och sover.

 

Thomas gjuter färdig betongklacken under semestern. Den avslutas med en finare betongblandning för en slätare yta.

 

Det här blir första sommaren på 22 år som Linda inte är på Österlen. Vi har bestämt oss för att stanna hemma hela sommaren p.g.a. Covid-19. Planen var att göra dagsutflykter i närområdet eller runt om i länet men den första semesterveckan är det 30 grader på dagarna så vi orkar inte göra så mycket mer än att vara hemma i skuggan. På kvällarna badar vi med Sami vid stranden i en havsvik i området. Temperaturen i vattnet är 22 grader. Sami hoppar från bryggan efter sin favoritboll när vi kastar i den. Sedan simmar han in till land och springer direkt ut på bryggan igen för att upprepa proceduren. Efter 10-12 hopp och simningar börjar han bli trött. Vi simmar bredvid honom några gånger, han simmar fortare än vad vi gör. Han är ju en vattenhund och har simhud mellan"tårna". 

 

En kväll efter badet tar Thomas kanoten och paddlar iväg över sjön. I kanalen möter han en granne som är ute med sin kajak. Under tiden som de pratar får de sällskap av bävern. Hen har åter igen byggt sig en fördämning i kanalen men det är på det bredaste stället så man kommer lätt förbi. Bilden nedan är tagen den kvällen,   21.45.

 

Ute på Torsbyfjärden är det lugnt och stilla. Solen sjunker sakta ner bakom Stockholm i fjärran.

 

På hemvägen får Thomas sällskap av bävern igen. Den här gången är hen lite skygg och försöker undkomma genom att dyka, vilket den gör med ett ordentligt plums.

 

När betongen brunnit monterar vi ned gjutformen på betongklacken. Nu är det inte så mycket arbete kvar innan bron kan läggas på plats.

 

Nästan varje kväll kan vi njuta av en fantastisk solnedgång.