Bloggen.

2017-07-09 19:05
Puffetikett
Kloka hem
Kloka hem

Juli, ytterligare fönster monteras.

Den här veckan har Thomas börjat att jobba igen och på kvällarna har vi prioriterat annat än att bygga. Vi har bytt bil hos en bilhandlare i Norrköping och därför åkt dit två kvällar under veckan och så har vi städat en del på bygget. 

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Kloka hem!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per månad

Från

30 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Årsprenumeration

Från

150 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas årsvis. Avsluta när du vill.

På lördag morgon börjar Thomas med att tvätta alla fönster på framsidan. Det är inget som är viktigt att göra nu men eftersom vi fortfarande har bomliften hemma så är det lika bra att passa på. Fönstertvätten tar merparten av dagen men resultatet blir bra. Så fort Thomas är klar med bomliften så kör han tillbaka den till våra vänner som vi har hyrt den av. Nu när både den och alla fönsterpartier är borta så har vi gott om plats på nedre infarten.

Resten av lördagen bygger Thomas på fönsterpartierna i Fabians och Signes rum. Det är två separata fönster för deras rum ska delas av med en dragvägg som kan öppnas. Två mindre rum eller ett stort, beroende på behov.

På söndag morgon fortsätter Thomas med barnens rum. Han blir klar med hela infästningen för fönstren och förbereder därefter inför monteringen. 

Monteringen av fönstret går både fort och lätt. Efter bara en liten stund sitter det på plats.

Thomad fortsätter direkt med nästa fönster. Det går lika fort att montera och när det sitter som det ska är det dags för en sen lunch.

Efter lunch monterar Thomas drevning och bottningslister på en gång så att bägge fönstren är helt klara. Det ser fint ut även utifrån!

Resten av dagen ägnas åt väggen i vardagsrummet. Vi vill ändra lite här och istället för den inre väggen (av de två containrarna som står sida vid sida) spara den yttre. Detta gör att en del saker blir både enklare att bygga och snyggare men det krävs även andra anpassningar. Det var på grund av detta som vår arkitekt och konstruktör var ute på besök förra veckan. Efter lite dividerande fram och tillbaks samt koll på ritningar mm så godkändes Uffes och Thomas förslag att flytta väggen och istället ställa in 3 balkar som förstärkning.

Här har Thomas kapat bort plåt för den första balken, som ligger på golvet. Nästa balk ska monteras en bit längre in och då tas det bort en bit plåt där den ska stå osv. Först när alla balkarna står på plats kan resten av plåtväggen tas bort. Efter det står montering av vardagsrumsfönster på tur och sedan terassdörrar från vardagsrummet.

Fönstret i vardagsrummet ska monteras mellan balken och den gröna markeringen på plåten. Markeringen visar var nästa balk ska stå.

Egentligen skulle Fabian vara med killarnas pappa en period från och med denna vecka men på grund av lite olika omständigheter blev Fabian istället kvar hos oss. Så nu är alla tre barnen hos oss under större delen av resten av sommaren. Isak jobbar hårt på sitt sommarjobb, Fabian, Signe och Linda gör utflykter, badar, cyklar och hänger i hammocken. Det är mycket lättare att bo fem personer på 20 kvadrat på sommaren!