Bloggen.

2018-05-27 19:19
Puffetikett
Kloka hem
Kloka hem

Inte många innerväggar kvar att bygga.

Uffe och Thomas jobbar på det snabbaste de kan på måndag eftermiddag. Det gäller att hinna med så mycket som möjligt innan Uffe ska göra annat i flera månader. Vi vill särskilt hinna med sådant som man helst behöver vara två för att klara av.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Kloka hem!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per månad

Från

30 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Årsprenumeration

Från

150 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas årsvis. Avsluta när du vill.

 

Thomas handlar mer material på hemvägen på måndagen och är hemma i bra tid. Han och Uffe börjar genast att regla upp väggen bakom handfatet i badrummet. De monterar alla stående reglar i den väggen och hjälps sedan åt att regla upp väggen mellan skafferiet och barnens rum. När bägge väggarna har sina stommar klara arbetar de med att montera kortlingar på varsin vägg. På bilden nedan ser man bägge väggarna.

De avslutar med att montera väggskivan i badrummet bakom handfatet. Klockan har hunnit bli sju och det känns i kroppen att de jobbat hårt hela helgen.

Resten av veckan får gå till återhämtning och långa arbetsdagar på jobbet. På fredag eftermiddag handlar Thomas hem mer material till helgens arbete och lyfter upp det till övervåningen. Vi köper även en liten pool som Signe kan svalka sig i nu när vi har så fantastiskt varma dagar. Efter att byggmaterialet är inburet fyller vi poolen. Signe är så förväntansfull så hon hoppar i och plaskar lite trots att den är fylld med bara kallvatten. Brrr.

På lördag morgon jobbar Thomas vidare inne i badrummet. Det är många skruv kvar att dra in i väggskivorna och det tar en bra stund. Här syns väggskivan vi satte upp i måndags från insidan. Det är lite ovant att vara utan Uffe och inte ha någon att prata med så radion står på med hög volym i bakgrunden. Dessutom är Signe uppe på bygget ofta, hon är nyfiken och vill se hur det går.

Thomas fortsätter sedan att montera väggskivor runt kylskåpets inbyggnad.

Strax före lunch monterar Thomas en väggskiva i den bakre skafferiväggen.

Efter lunch monterar Thomas även nästa skiva i skafferiväggen. Inne i slutet på den väggen (som är en del av badrummet) sitter golvvärmecentralen. Den behöver monteras ordentligt efter att fram till nu ha hängt provisoriskt i några reglar från taket. Det tar en stund och är lite pyssligt men till slut sitter den fast ordentligt.

Thomas fortsätter med att bygga upp den lilla väggen som är slutet på barnens rum och som avslutar korridoren mot bergsentrén. Det tar resten av eftermiddagen och när han är klar med den så förbereder han nästa vägg inför söndagens arbetsdag. En 95 x 45 regel limmas fast på stolpen som ska byggas in i väggen. Med hjälp av några tvingar hålls den på plats tills den sitter ordentligt.

Väggen i slutet på korridoren.

På söndagen koncentrerar Thomas sig på att bygga vidare på väggen han förberedde dagen före. Även här har vi ett tvärstag som förstärkning och det blir åter dags för lite snickarglädje.

När arbetsdagen är slut är hela väggen färdig. Även "lådan" runt den bortbyggda köldbryggan är färdigbyggd. Thomas hann dessutom med att montera gips innan både tiden och orken tog slut men glömde bort att ta kort på det. Så ni får föreställa er att väggen i mitten på bilden har gipsskivor på sig och är grå.

Eftersom vi bor så trångt så har vi nästan alla våra saker magasinerade i containrar, både här på tomten och hos ett företag några kilometer härifrån. Vi rensade ut massor när vi flyttade ur radhuset och åkte många vändor med barnkläder och leksaker till hjälporganisationer och med annat till återvinningen. De flesta möblerna sålde vi men behöll en del som vi tycker extra mycket om. Ändå saknar vi väldigt få saker av det som är magasinerat. Så nu är det dags att börja rensa, sälja ännu mer och skänka bort sådant som Signe vuxit ur eller ifrån.

Linda börjar med rensningen på söndagen. Eftersom det är ett jobb som man riskerar att genast bli uttråkad av så börjar hon lugnt, med den minsta containern på tomten. Flytvästar, tält, sovsäckar och annat som kommer att behövas under sommaren ställs längst fram. Två säckar ska slängas eller återvinnas och ett par kassar med barnkläder lämnades till en nyanländ familj i närheten. Nästa helg ska en container till gås igenom. Med den takten borde allt vi inte behöver behålla vara genomgånget och rensat, sålt eller bortskänkt mot slutet av sommaren.