Bloggen.

2020-02-09 19:11
Puffetikett
Kloka hem
Kloka hem

Ingen ork att bygga denna helg.

Det blev en lugn helg, vi har inte riktigt ork att bygga just nu utan sparar krafterna till när bron ska monteras. 

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Kloka hem!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per månad

Från

30 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Årsprenumeration

Från

150 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas årsvis. Avsluta när du vill.

Nu har Thomas börjat på sitt nya arbete, ABTOT mark och anläggning. Han och en till chaufför ska serva sina egna arbetslag med material och olika transporter. ABTOT renoverar bland annat innergårdar, bygger om parker och rustar upp lekparker och skolgårdar. 

 

De två första dagarna på nya jobbet fick Sami stanna hemma. Måndagen var han med Isak och på tisdagen var han på Värmdö Hunddagis. Det är där han blir klippt så han har varit där många gånger förut. Sami blev jätteglad när han upptäckte att han skulle få vara med andra hundar hela dagen men minst lika glad när Thomas hämtade på eftermiddagen.

 

På onsdagen åkte Sami med Thomas i lastbilen och vardagen var igång igen. När Thomas öppnade dörren till lastbilen ställde Sami sig på bakbenen och hoppade in i hytten nästan själv. Han la sig direkt bak på sängen som Thomas bäddat i ordning och sov sedan i två timmar.

 

Ibland ligger Sami bredvid Thomas som tycker att det är jättemysigt och avstressande att ha en sovande hund som han kan klia bakom öronen då och då.

 

På fredag eftermiddag fick vi post från Aftonbladet. Reportaget som gjordes i höstas har äntligen publicerats. Vi är med på hela tio sidor! Och en sida till efter reportaget där man får tips om hur man härmar stilen hemma hos oss. Jätteroligt! Finns i butik till på torsdag 13/2. 

 

Helgen ägnas mest åt återhämtning. På lördagen tar vi en lång promenad i närområdet. Vi går ner till Kolviks brygga och Sami ser sugen ut på ett bad i havet. Hela hamnen är dock fylld med isskärvor som har blåst in från Torsbyfjärden så vi går vidare längs med vattnet. Längre bort finns en sandstrand där vi badade i somras. Här rusar Sami direkt ut i det kalla vattnet.

 

Efter en stunds badande i vattnet och lek i sanden är det dags att gå vidare. Det blev direkt in i duschen när vi kom hem.

 

Söndag förmiddag städar vi. Det är många kvadratmeter att dammsuga och skura om man vill hålla det på en hyfsat städad nivå. Sedan kom Thomas pappa och hans fru på fika. Vi har inte setts sedan före jul så Signe fick en massa pyssel i försenade julklappar. Resten av dagen pysslar hon.

Senare på eftermiddagen börjar det blåsa, stormen Ciara drar in även här. Regnet vräker ner och det blåser ordentligt ute. Vi tänder ljus och en brasa och lagar en god söndagsmiddag i inomhusmyset. Vi njuter av myset inomhus ända till det är dags för Samis kvällspromenad.