Bloggen.

2017-12-31 16:31
Puffetikett
Kloka hem
Kloka hem

Gott nytt år önskar Containervillan!

Vi avslutar året i ett lite lugnare tempo. Alla i familjen förutom Thomas har jullov. Killarna är bortresta med sin pappa och Signe och Linda gör lite utflykter.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Kloka hem!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per månad

Från

30 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Årsprenumeration

Från

150 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas årsvis. Avsluta när du vill.

Årets näst sista dag ägnas åt att städa upp inne på bygget. Det är snart dags att spruta isolering på de sista väggarna och i taket. Det behöver vara undanplockat så att det går att komma åt alla ytor som ska sprutas.

Inne i det som ska bli Signes och Fabians rum har det legat en stor hög med golvskivor på golvet. Eftersom de är både långa och tunga så behöver de sågas upp i mindre bitar för att vi ska kunna få ut dem ur huset. Med hjälp av en cirkelsåg kapas varje skiva i fyra mindre bitar för att kunna hanteras lättare. Efter ett tag är hela rummet tömt på både skräp och verktyg.

Det står även kvar en hel del plåtar på övervåningen så dessa åker ut tillsammans med golvskivorna. Nu när ytterväggen på takterrassen är borta så är det mycket lättare att kasta ut plåtar och golvskivor den vägen. Vi tar sedan hand om allt skrot och metallen lämnas in till återvinning.

Resten av dagen jobbar Thomas med lite olika småsaker. Bland annat ska alla skarvar mellan containrarna på övervåningen isoleras för att undvika köldbryggor. Det märks extra tydligt nu när det omväxlande är plus och minusgrader var husets köldbryggor finns. 

På nyårsafton var det tänkt att Thomas skulle fortsätta att jobba i badrummet men vår tvättmaskin krånglar så han mekar med den nästan hela dagen. När han till slut får ordning på den är det redan sen eftermiddag och inte riktigt någon idé att dra igång nåt på bygget. Vi får fortsätta nästa år istället.

För två år sedan såg det ut så här. Arbetet med gjutningen av betongplintarna och muren var tänkt att dra igång ordentligt vid nyår men stora mängder snö och kyla gjorde att det drog ut på tiden. Här har en värmefläkt placerats under en presenning för att värma upp berget inför byggandet av gjutformen.

För exakt ett år sedan kapade vi bort plåtväggarna in till våra sovrum på övervåningen.

Härifrån är det långt kvar till där vi är idag. Det har tagit mycket längre tid än planerat och en hel del svårigheter har dykt upp under tiden men inga större problem än att de har kunnat lösas på ett bra sätt. Vissa saker har istället mått bra av att det har dragit ut på tiden, vi har då istället kommit på bättre lösningar och vet mer hur vi vill ha det när huset är klart.

Vi tackar alla som har följt oss i år och hoppas att ni följer oss även under 2018. Året då huset blir färdigt och vi flyttar in.

Gott nytt år!