Bloggen.

2017-02-12 17:59
Puffetikett
Kloka hem
Kloka hem

Golvgjutning och golvvärme.

Februari och vi tillfrisknar så sakteliga. I alla fall barnen, Thomas har inte blivit helt ok men kämpar på så gott det går.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Kloka hem!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per månad

Från

30 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Årsprenumeration

Från

150 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas årsvis. Avsluta när du vill.

Det arbetas inte så mycket eftersom Thomas fortfarande är sjuk. Linda mår bra men tar hand om allt annat för att Thomas ska kunna ta det lugnt efter jobbet. Thomas onda armbåge får dock så mycket vila att den slutar göra ont så på så vis var det bra med två influensor på raken.

På torsdagen kommer Weber ut med material inför golvgjutningen som ska göras på fredagen. Tre pall med Weberfloor 450 Light, vilket är en lättviktsfyllnadsmassa uppbyggd av EPS-kulor och cement. De lämnar även av en mobil pump samt två stora slangvindor.

På fredag morgon kommer Weber ut och sätter igång med gjutningen. Säckarna blandas med vatten och pumpas sedan upp till huset.

Foto: Weber
Foto: Weber

Vi jobbar båda och har tyvärr inte möjlighet att själva närvara så alla bilder från gjutningen kommer från Weber´s egen pressavdelning som var ute och dokumenterade arbetet. Ni kan läsa mer om detta på: 

www.weber.se/nyheterpress/nyhetsarkiv/nyheter/tillbaka-i-hemmesta-trask-...

 

Alla avloppsrör gjuts in i fyllningen.

Foto: Weber
Foto: Weber

Ovanpå EPS-fyllningen ska golvvärmen läggas för att sedan gjutas in i ca 30 mm flytspackel. Till sist läggs ett designgolv på 10 mm. Detta görs så sent som möjligt i byggprocessen för att undvika skador på golvet.

Foto: Weber
Foto: Weber

När vi kommer hem på fredag eftermiddag är Weber klara med arbetet. Fyllningen ska nu härda till lördag morgon innan vi kan lägga golvvärmeslingorna.

Vi har lämnat Signe hos mormor på fredagen och killarna är hos sin pappa så vi hinner prata med varandra, prova mat från en ny indisk restaurang nära där vi bor, strecktitta på TV-serier och somna i bra tid. Och sova lite längre på lördagen.

På lördag morgon har fyllningen stelnat och håller nu att gå på. Vid de övre svarta strecken på väggarna hamnar det färdiga golvet.

Thomas orkar jobba några timmar på lördagen och börjar med att lägga ut armeringsnät på fyllningen. Ovanpå dessa ska sedan värmerören najas fast.

Det går fort att lägga ut armeringsnäten. De måste bara kapas till för att passa in runt brunnar och avloppsrör.

Sedan är det dags att dra golvvärmeslingorna. Slingan i badrummet är 38 meter lång totalt. Där den buktar ut vid högra väggen är toaletten placerad.

Lagom till lunch är Thomas klar med badrummet. Han tar en liten promenad på isen för att ta bilder på huset på avstånd.

Efter lunch lägger han slingan i tvättstugan. Han hinner precis bli klar till kl 15 då vi åker iväg för att hämta Signe på Lidingö. Thomas ork var slut efter dagens jobb så det var bra att avsluta tidigt.

Vi hämtar Signe hos mormor, äter på nyöppnade Baton Rouge på Lidingö (rekommenderas starkt!) och dricker sedan kvällskaffe hos morfar Uffe. Det gäller att passa på när vi är på den ön.

 

Vi avslutar med lite bilder från samma tid förra året. Den inre muren och plintarna är klara. Thomas jobbade med dräneringen som ska gå bredvid muren samt inne igenom. Alla stenar (63-90) fick Thomas kasta upp en i taget då inga maskiner nådde upp hit. Sedan lades markduk ovanpå innan återfyllning av jordmassor kunde ske.

Återfyllningen gick rätt så fort. Det mesta kunde Thomas ta med skopan på lastbilens kran.

Thomas lånade en minigrävare från jobbet och byggde en backe upp till muren. Eftersom kranen inte nådde längre än till murens kant behövde vi komma upp med maskiner för att flytta på jordmassorna hela vägen in mot berget.