Bloggen.

2017-12-26 16:55
Puffetikett
Kloka hem
Kloka hem

God jul önskar Containervillan!

Veckan före jul förbereder vi för julfirandet i huset. 

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Kloka hem!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per månad

Från

30 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Årsprenumeration

Från

150 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas årsvis. Avsluta när du vill.

Dagen före julafton jobbar Thomas vidare. Han fortsätter där han och Uffe slutade förra helgen och tar bort det lilla som är kvar på takterrassen.

När den sista biten av taket är borta så fortsätter han med att kapa bort väggen. Vi spar den sista nedre metern så vi har ett skyddsräcke när vi jobbar vidare med trädäcket senare.  En remsa från det övre röret under vattenutkastaren är också kvar. Här ska det svetsas fast ett stående rör som är en del av räcket runt takterrassen. Det röret ska även ta upp tyngden från vattenutkastaren. Den kan tänkas väga en del när den är full med snö.

Thomas hinner nästan kapa bort all plåt innan det blir för mörkt. De sista plåtbitarna kapar han faktiskt bort i skenet av en pannlampa för att allt ska bli klart. Det känns ju lite extra bra att bli helt klar med olika moment i bygget.

Det blir ännu ljusare inifrån vardagsrummet och vårt sovrum när både tak och vägg är borta.

 

På lördag kväll sitter vi uppe i huset och myser. 

Vi dukar upp julgodis och fika på bordet i allrummet, att äta nu på kvällen och i morgon när det är julafton.

På julaftonen är vi mest uppe i huset, med undantag för jullunchen som vi äter nere i boden. Uffe kommer lagom till lunchen och vi försöker bjuda igen lite för all hjälp som vi får av honom med husbygget. Under granen ligger det en stor hög med paket varav de flesta är till Signe, lite självklart eftersom hon är yngst. Vi sprider ut julklappsöppningen till olika tider under dagen.

På juldagen fyller Linda år så då är det dags att fira igen. Vi fikar och äter tårta tillsammans med Uffe, Lindas mamma Gunnel och Lindas moster Solveig. Efter födelsedagsfirandet kör vi killarna hem till sin pappa och Signe och Gunnel hem till Gunnel för Signe ska sova över. Hos mormor ska hon bada i badkaret, pyssla, baka och titta på film. 

Vi stannar till inne i stan på hemvägen och äter en lätt middag på en av de få restaurangerna som är öppna. Sedan åker vi hem till soffan uppe i huset. Vi har en liten värmefläkt på och med en filt över benen så är det skönt. Vi tar med en Ipad upp och ser fredagens På Spåret och några delar av en serie vi följer just nu, utan att bli avbrutna av några barn som vi annars alltid blir.

På annandagen ringer Gunnel tidigt och berättar att Signe har fått feber. Linda åker direkt iväg och hämtar hem henne. Signe är ganska pigg och glad ändå när hon kommer hem men vill inte äta nåt annat än glass. Det blir en lugn dag för henne med film och lite pyssel vid köksbordet.

Under tiden som Linda åker och hämtar Signe går Thomas ut och jobbar. Det finns en massa småsaker att ordna med och en hel del förberedelser inför kommande isoleringsprutning.

Thomas avslutar med att täta de sista stora fönsterpartierna på övervåningen. Fogmassan luktar ganska starkt och vi har inga bestämda planer på att vara här uppe före nyår så det passar bra att göra klart det nu. Det tar några dagar innan den skarpa lukten försvinner så till nyår kan vi sitta här igen.

Utanför entrédörren ligger två långa balkar som Thomas tog hem tidigare. De ska användas till trädäcket som ska byggas utanför entrén. Balkarna svetsas fast i containerhörnen och ena stolpen. Hela trädäcket kommer att sväva i luften.