Bloggen.

2021-01-06 17:38
Puffetikett
Kloka hem

God fortsättning!

I november hände inget speciellt på bygget men i december kom bron på plats.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Kloka hem!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per månad

Från

30 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Årsprenumeration

Från

150 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas årsvis. Avsluta när du vill.

I november började säsongen för Grand Designs på TV4. I del 4 följer de vår arkitekt Måns Thams projekt i Åre, ett väldigt spännande A-frame hus. Vi var med en liten snutt i inledningen till del 1.

 

Vi har under hösten varit mycket i skogarna på norra Värmdö. Vi övar inkallning och annat med Sami och njuter av att se honom så lycklig över att få springa lös över stock och sten.

I området ligger den gamla försvarslinjen Myttingelinjen som byggdes 1899-1903. Den består av en 2 km lång mur samt 7 utspridda försvaranläggningar. Bland annat 2 stora fort och 5 mindre batterier. På satellitbilden nedan syns Vretafortet som en trekant (den omgärdas av en 10 meter djup vallgrav). Den ljusa rektangeln är grunden till Apteringsverkstaden. Atomlagret är batteriet nedanför Vretafortet, detta användes på 60-talet som tillfällig lagringsplats för atomsopor från experimentanläggningen på KTH.

 

Ibland får vi med alla barnen ut i skogen. Väl på plats har de superkul men det är en del klagande innan vi kommer iväg hemifrån... Här hade vi med fika, Isak kikar på filmen han nyss tog på Sami. Efter en utflykt i skogen sover Sami tungt större delen av resten av dagen.

 

Dagarna före jul är hela familjen ledig. Vi tar det lugnt och förbereder det sista inför julen. Men på måndag morgon har vi bokat en mobilkran, nu ska bron äntligen lyftas på plats! Uffe kommer och hjälper till, självklart med ordentligt avstånd med tanke på Corona.

 

Bron går från övervåningen till bergravinen bakom huset.

 

Inifrån korridoren på övervåningen ser det nu ut såhär. Nu känns helt plötsligt korridoren mycket större och längre.

 

I år ville Linda ha en adventsljusstake i metall. Det blev en återvunnen från husbygget, nämligen en del av en containervägg.

Så blir det då äntligen julafton. Under paketöppningen är Sami väldigt nyfiken och hjälpsam.

 

På juldagen fyller Linda år. Vi firar med att åka ut i skogen och roa oss i snön för idag kom den äntligen.

 

Sami älskar snö lika mycket som vatten

Under mellandagarna påbörjar vi monteringen av den ena dörren in till barnens rum.

Nyårsafton. Vi har en fantastisk utsikt över den spegelblanka sjön och alla fyrverkerier. Sami är inte ett dugg intresserad, eller rädd tack och lov, och ligger mest och sover framför brasan under kvällen.