Bloggen.

2020-01-26 17:59
Puffetikett
Kloka hem
Kloka hem

Första delen av hallen påbörjas.

Det blir en lugn helg med restaurangbesök, show på Rival samt lite arbete hemma.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Kloka hem!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per månad

Från

30 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Årsprenumeration

Från

150 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas årsvis. Avsluta när du vill.

På lördag morgon åker Thomas, Linda och Fabian iväg till Fryshusets Gymnasium för att gå på öppet hus. Linda och Fabian har redan besökt ett öppet hus där men vill ta reda på lite mer. En kompis till Fabian följer med, han är också intresserad av att veta mer om deras program. Efter ett intressant besök så stannar vi på Centralkonditoriet i Björknäs på hemvägen för att fika och prata lite om besöket.

 

På väggen i ett av husen på Fryshuset hänger en tavla gjord av pärlplattor. Vilket jobb!

 

Väl hemma igen så blir det bara en kort arbetsinsats med att elda upp lite mer trä på tomten. Thomas tar en lång promenad med Sami och upptäcker att bävern har fällt ett jättestort träd långt upp från sjön. 

 

Thomas och Linda är på Anders Janssons föreställning Radikal Optimist på Rival på kvällen. Innan föreställningen äter vi en väldigt god middag på Delikatessen på Krukmakargatan.

 

På söndag förmiddag åker vi iväg med Sami till Siggesta gård som vanligt. Efter att ha lortat ner sig (och Linda som halkade omkull när hon och Sami lekte) i leran blir det hem till dusch och schamponering. Sedan har vi en trött hund.

 

Thomas börjar arbetet med hallen. Vi köpte två Stringgavlar på vägen till restaurangen igår, på en Blocketannons, så nu kan vi sätta upp hyllor för skor mm som vi har planerat. Först ska gamla spacklingar slipas innan vi kan börja måla.

 

Färgen räcker precis till en första strykning.

 

Ritning från Ramböll & Måns Tham Arkitektkontor på bron mot berget på övervåningen.