Bloggen.

2020-02-02 19:08
Puffetikett
Kloka hem
Kloka hem

Första delen av hallen blir färdig.

Nästa vecka börjar Thomas på nytt arbete så vi prioriterar vila och återhämtning under helgen. Vi gör dock klart den lilla delen av hallen och leker och promenerar med Sami.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Kloka hem!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per månad

Från

30 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Årsprenumeration

Från

150 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas årsvis. Avsluta när du vill.

Senaste månaderna har Thomas jobbat åt ett litet åkeri men med körningar åt ett större åkeri. Det var ett bra jobb med en väldigt trevlig chef men Thomas fick snart ett annat erbjudande som han inte kunde tacka nej till. Så i fredags jobbade han sista dagen på gamla stället och på måndag börjar han på nya. 

 

Under veckan får vi veta av Uffe att arbetet med monteringen av bron har påbörjats ute på Lidingö. Uffe tillverkar även de egenkonstruerade låsningarna som ska fästas i containerhålen på baksidan samt det stora L-stålet som bron ska vila på.

 

'På lördag förmiddag åker Linda och Thomas iväg med Sami till Siggesta. Sami hittar en vattenfylld grop i gräsmattan som bara måste grävas ut. Ett tag har han hela huvudet nere i gropen och är härligt lerig. Det syns verkligen att han haft kul! När vi kommer hem blir det dusch och schampo.

 

Efter allt spring i hundgården och duschning efteråt så är det vila som gäller resten av dagen. Sami lägger sig i soffan och sover snart tungt och länge. 

 

Linda åker efter hundrastgårdsleken för att hjälpa sin mamma Gunnel med handling och en massa smågrejer hemma hos henne på Lidingö. Gunnel är fortfarande inte ok efter sin operation i september eftersom det blev en massa komplikationer.

På kvällen kommer Linda hem och då sätter vi oss i soffan framför brasan. En av våra ungar spelar gitarr, en annan spel på skärm och en tredje gosar med Sami. Mysigare än så kan det inte vara!

 

På söndagen skiner solen så vi beslutar oss mitt på dagen för för att ta en långpromenad runt sjön. Sami älskar att släpa på stora pinnar, ju större desto bättre. Ibland kan han inte ens få upp dom från marken men han kämpar på ändå. På bilden nedan är det en pinne i den mindre klassen som ska släpas med en bit.

 

Innan promenaden runt sjön så målade vi ett sista lager färg i hallen. Den torkade under tiden vi var ute så när vi kommer hem monterar vi Stringhyllan som ska fungera som skoställ och förvaringsplats. Det ska inhandlas fler hyllplan framöver men skohyllorna hade vi liggande hemma redan. Nu har vi inga fler stringhyllor liggandes, vi hade ju en massa i vårt förra hus och dessa har vi nu spritt ut i vardagsrum, badrum, Isaks rum och nu i hallen. Några kompletterande delar har vi köpt till på Blocket och ett par delar har vi köpt nya, som det lilla badrumsskåpet i övre badrummet. 

 

När vi dricker kaffe och löser snabbgenomgången av gårdagens Melodikrysset under eftermiddagen kommer det plötsligt en liten ö flytande ute på sjön. Den seglar sakta förbi vår brygga och försvinner längre in i viken. Det brukar ibland komma små grästuvor bortifrån träsket men aldrig några så här stora.