Bloggen.

2017-07-23 17:31
Puffetikett
Kloka hem
Kloka hem

Fönster, golv och semester.

Ännu ett fönster kommer på plats och sedan är fokus på övervåningens golv. Linda åker på semester med ett av barnen och ett annat njuter av att få vara hemma hos mormor några dagar.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Kloka hem!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per månad

Från

30 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Årsprenumeration

Från

150 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas årsvis. Avsluta när du vill.

På måndag eftermiddag provmonterar Thomas några av isoleringsskivorna under golvet på övervåningen. Det går lättare och fortare än vad vi trott.

På tisdag eftermiddag kommer några vänner ut för att hjälpa till med fönsterlyft. Fönstret är tungt och ska monteras medan det lyfts och nu när inte Uffe finns på plats så klarar vi det inte själva. Vi har förberett så mycket som möjligt dagen före så när vi väl sätter igång så går det fort. Efter bara en liten stund sitter vardagsrumsfönstret på plats.

Samma fönster men sett utifrån takterassen.

Efter en stunds fika för att fira den lyckade fönstermonteringen fortsätter Thomas att montera isoleringsskivor.

 Han fortsätter där han slutade dagen före.

Uffe har tillverkat ett rör till vår kanot så vi kan laga den och få lite mer stadga i den. Signe och Thomas lagar den på onsdag kväll. Efter en liten stunds fixande och kapande så sitter röret på plats.

På torsdag morgon åker Linda ner till Österlen med Fabian, 12-åringen. De ska tälta några dagar och träffa en av Fabians online-kompisar på riktigt för första gången. Isak, 16-åringen jobbar och Signe ska vara hemma hos mormor några dagar. Thomas har nu all ledig tid över till att bygga. 

De har väldigt lugnt på Thomas jobb just nu så han kan ta ledigt efter lunch och jobba hemma resten av dagen. Han monterar så många skivor som det går innan han måste fortsätta inne och ta bort fler golvskivor. Med golvskivorna på plats så går det inte att montera några isoleringsskivor under.

Som vanligt är det ett smutsigt och slitsamt arbete att ta bort golvskivorna, speciellt när solen ligger på och värmer de oisolerade plåtväggarna. Men det märks stor skillnad nu när taket är klart och isolerat, det kommer inte alls lika mycket värme uppifrån.

På fredag kan Thomas ta semester helt och hållet. Efter sovmorgon sätter han fart med monteringen igen. När han avslutar på sena eftermiddagen så har han nästan hunnit montera hela denna sida.

På kvällen grillar Thomas och tillbringar resten av kvällen i hammocken lyssnandes på musik och fågelkvitter medan han eldar upp lite spillvirke som blivit över. Det är inte särskilt ofta tyst här hos oss när ungarna är hemma.

Innan den sista delen kan monteras så är det några golvskivor kvar att ta bort. Thomas startar med detta på lördagsmorgonen.

Längst ut på varje kortsida mot berget ska det svetsas på plåtar som avslut nertill. För att enklare kunna nå ut med svetsen så svetsar Thomas fast den första, yttre plåten innan han stänger till hålet med fler isoleringsskivor.

När Thomas svetsat och tätat plåten åker han och hämtar Signe hos mormor så nu är helgens jobb på huset avklarat. Men tack vare korta dagar under veckan och de oplanerade semesterdagarna så har han ändå hunnit med mer än vad han brukar på en vecka. På måndag är han åter ledig och kan jobba vidare med övervåningens golv. Nu är det bara tolv golvskivor kvar att ta bort i hela huset. Sen kan vi sikta på att göra klart golvet snarast och även få ett tätt hus underifrån.