Bloggen.

2019-12-01 18:09
Puffetikett
Kloka hem
Kloka hem

Födelsedagsfirande och första advent.

Äntligen är kolsvarta och regniga november slut. Det blev inte många timmar sol den här månaden.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Kloka hem!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per månad

Från

30 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Årsprenumeration

Från

150 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas årsvis. Avsluta när du vill.

På tisdag kväll fortsätter Thomas att gräva ner avloppet och vattenledningen. Nu ligger vattnet skyddat på frostsäkert djup. Avloppet ska täckas ytterligare men vi tar lite i taget så att fyllnadsmassorna under hinner sätta sig ordentligt. Annars är det risk att röret böjer sig när massorna trycks ihop.

 

Inför fredagen går SMHI ut med en Klass 1 varning för snöfall i Stockholm. Det ska komma upp till en decimeter på kort tid och Thomas räknar med kaos i trafiken under dagen. Det blir dock inget av det, tack och lov. Bitvis faller det några centimeter och på vissa ställen är det nästan barmark. Däremot fryser det på framåt eftermiddagen och torsdagens kraftiga regn förvandlar vägarna till isgator. Olyckorna duggar tätt på trafikrapporterna under hela eftermiddagen.

 

På lördagen firar vi Fabian som fyller 15. Vi äter frukost och ger paket på morgonen, har tänd brasa och tända ljus. Sedan tar ungarna fram allt lego, vi har fyra flyttkartonger fulla... Alla tre barnen bygger lego tillsammans resten av dagen, timme ut och timme in. Isak och Fabian bygger en massa Star wars-skepp och Signe bygger ett hus åt ett legomonster.

 

Thomas och Linda städar och sorterar vidare. Vi hinner med en massa och det är mysigt att gå runt och fixa, med brasan sprakandes och barnens legoljud i bakgrunden (de flesta av er vet nog hur det låter när det letas efter speciella legobitar i en stor hög lego) och deras prat när de hjälps åt att hitta legobitar till varandra. Det är verkligen inte alltid de är så sams. 

 

Under natten till söndagen har minusgraderna lagt is på sjön. Det är soligt, precis som igår.

 

Thomas och Linda åker iväg till Siggesta gård med Sami efter frukost. Han springer av sig tills han inte orkar mer, då går han och ställer sig vid grinden och visar att vi kan gå vidare. Under promenaden i skogen plockar vi lite mossa till adventsljusen som ska tändas när vi kommer hem.

 

Resten av söndagen fortsätter vi med undervåningen. Vi plockar i ordning bland alla kartonger samt plockar ut ytterligare saker som ska säljas eller skänkas bort, trots att vi trodde att vi redan rensat ut allt.

 

Vi önskar alla en trevlig första advent.