Bloggen.

2016-12-04 18:14
Puffetikett
Kloka hem
Kloka hem

Decembers början.

Vi hinner inte med särskilt mycket på kvällarna den här veckan men svärfar Uffe jobbar på med fönster på nedervåningen och vi monterar mer isolering.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Kloka hem!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per månad

Från

30 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Årsprenumeration

Från

150 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas årsvis. Avsluta när du vill.

December är ju december, med avslutningar och annat. Den här veckan har Signe haft avslutning på sin kör, simskola och Fabian har fyllt 12. Vi har haft middag för honom en kväll i byggboden med hans pappa och kalas med släkten hemma hos Lindas pappa Uffe på lördagen (för i byggboden får inte så många plats...)

Någon timmes jobb har Thomas hunnit med en kväll och då fick vi även leverans av gummilisten som ska sitta lodrätt mellan containrarna. Det blir snyggt när den sitter på plats.

Uffe var ute både torsdag och fredag och jobbade. Han svetsade fast ramarna till två av fönstren på nedervåningen, ett litet i badrummet och ett stort som är halva väggen nedanför trappen. Det lilla i badrummet går under benämningen "Lindas fönster", eftersom det är hon som vill ha ett fönster att öppna när hon så småningom ligger i badkaret. 

Vi har lite jobb kvar invändigt innan vi kan montera dessa fönster.

På fredag kväll jobbar Thomas på lite extra länge eftersom lördagen kommer ägnas åt 12-årskalas. Thomas monterar den sista balken runt trapphålet och fäster den med några svetsar.

Lördag morgon hinner Thomas också jobba ett par timmar innan vi ska åka. Han fäster de kapade balkarna i golvet runt trapphålet i den nya balken. Nu kan vi lägga på skivor på golvet så det blir lättare och säkrare att gå inomhus.

På söndag morgon är det frost på alla fönster utvändigt. Vackert! Efter en stund med dieselvärmaren är det varmt och skönt och frosten har försvunnit. Thomas avslutar jobbet med trapphålet, svetsar klart alla balkar och kapar bort överflödig plåt.

 

Sedan jobbar han vidare på nedervåningen. Uffe har förberett för isoleringen och Thomas hinner precis göra klar hela väggen vid trapphålet.

Under eftermiddagen plingar det till i mobilen. En bekant, Linda Lekman, har gjort vårt hus som pepparkakshus! Väldigt häftigt! Tack Linda, vilket jobb du har lagt ner på alla detaljer!

20-fotaren på taket finns med.

Till och med takterassen är på plats!