Bloggen.

2017-09-10 18:43
Puffetikett
Kloka hem
Kloka hem

"Dags att ta itu med all målning"

Både Thomas och Fabian har i början av denna vecka halsont och huvudvärk. Fabian är hemma från skolan och Thomas går och lägger sig direkt när han kommer hem från jobbet på eftermiddagarna. På torsdagen mår Thomas bättre och orkar gå ut och börja jobba på bygget igen.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Kloka hem!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per månad

Från

30 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Årsprenumeration

Från

150 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas årsvis. Avsluta när du vill.

Det är dags att ta itu med all målning som är kvar innan hösten blir för kall. Helgen ska bli fin med ganska varmt väder så vi hoppas hinna måla mycket.

På torsdagskvällen målar Thomas nästan hela undersidans isoleringsskivor två gånger. Det blir stor skillnad och på avstånd ser det nästan ut som betong. Färgen är Nordsjö Professional Metal Facade och är väldigt lättmålad.

Nerifrån vägen är skillnaden ännu större nu när den silvriga undersidan är grå istället.

På fredag kväll målar Thomas klart den sista inre biten på köksgolvets undersida. Han börjar också målningen av plåtväggarna som är kvar att måla på nedervåningen.

Hela lördagen går åt till målning. Då det är lite växlande väder med regnskurar så håller vi håller oss under tak. Här har ena kortsidan på nedervåningen fått sin första strykning.

På förmiddagen får vi besök av vår arkitekt, Måns Tham (www.manstham.com). Han kommer ut för att stämma av mått mm för ritningar han jobbar med. Det är takterassens fönsterpartier och dess infästning som måste ritas om eftersom vi gjort några förändringar där, av praktiska skäl. Det ska även konstrueras en kraftig förstärkning i containeröppningen innan vi kan ta bort plåtväggar och tak vid takterassen.

När Thomas byter till andra sidan av huset kan han inte låta bli att lite snabbt måla runt badrumsfönstret. Han går ju ändå förbi och har gott om färg på rollern. ; )

Det kommer bli stor skillnad när hela huset är färdigmålat.

När lördag eftermiddag övergår till kväll är även isoleringsskivorna på den här sidan av huset målade och väggarna är påbättrade.

Hela söndagen jobbas det vidare med att måla klart. Alla väggar har nu fått sig en andra strykning och det ser väldigt fint ut.

Söndagsvädret är fint och några vänner kommer på fika en stund. När de nedre väggarna är klara så fortsätter Thomas att måla övervåningens väggar. Den halva gröna väggen som ska sparas har nu länge nog lyst upp hela sidan på huset när man kommer åkande nerför backen. En hel del hinner målas. Den delen av plåtväggen som är till vänster om G:et i Evergreen ska som bekant tas bort och där bakom har vi sedan vår efterlängtade takterass.