Bloggen.

2020-03-08 18:35
Puffetikett
Kloka hem
Kloka hem

Bron är äntligen hemma!

Förra veckans inlägg uteblev för vi hade verkligen inte gjort något  alls på huset. Vi försökte visserligen sätta upp en gardinstång i Isaks rum men kom inte på någon bra lösning på de utmaningar som fanns med det så det blev inget av det. Det kändes heller inte som direkt intressant att dokumentera för er läsare. 

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Kloka hem!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per månad

Från

30 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Årsprenumeration

Från

150 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas årsvis. Avsluta när du vill.

Vecka 9 innebar sportlov för Signe. Hennes ADHD gör det svårt och jobbigt att vara på fritids en hel dag så två av dagarna tillbringade hon hemma med storebrorsorna och en dag var Linda hemma med henne. Onsdag och torsdag åkte hon med Thomas i lastbilen efter lunch. Sami blev överlycklig över det och ville vara nära henne mest hela tiden.

 

Signe och Thomas var husvakter åt våra grannar som var bortresta under veckan. Signe hade anmält sig som ansvarig för matningen av deras fiskar och tyckte att det var jättespännande att se hur de betedde sig vid matningen.

 

Vattenståndet i havet var under några dagar hela 120 cm över det normala! Vattnet trycktes på genom kanalen till sjön och vid lunchtid på torsdagen hade vi vatten ända upp på vändplanen. Diket bredvid vägen var även det vattenfyllt ända upp till asfalten.

 

På fredagen vecka 9 kom Christel Nordberg från Gardenary AB för att titta på vår framsida och starta planeringen inför vad som så småningom ska växa där. Lagom till att hon kom hade det snöat en massa och det var verkligen inte helt lätt att få sig en bild av hur tomten ser ut.  Efter lite fotande och sedan fika och prat så började hon dock rita upp tomten utifrån sina idéer och våra önskemål. Christel har vi känt sedan hon hade Boo trädgård för mer än 10 år sedan och henne rekommenderar vi varmt till alla som behöver trädgårdsarkitekt / trädgårdsmästare. Hon är både duktig och trevlig som tusan (och dessutom har hon ritat den kurbitsmålning som Linda har tatuerad på ena underarmen). Läs mer om henne och Gardenary på http://www.gardenary.se

 

På fredagen vecka 10 har Thomas äntligen tid att hämta vår bro. Den blev klar tidigare i veckan efter att ha blästrats och målats. Thomas åker efter jobbet till Upplands-Bro för att möta upp Uffe. Vi får hjälp att lyfta på bron på lastbilen med en travers och styr sedan försiktigt hemåt. Det blev ett litet överhäng på 2,5 meter så det gäller att ha koll på var man har överhänget när det blir trångt i t ex rondeller.

 

Ännu ett mästerverk signerat Måns Tham, Egil Bartos och Ulf Persson.

 

Stabil och stadig som tusan. Nu ska den byggas färdigt på plats med durkgaller innan den lyfts upp med mobilkran till sin slutgiltiga plats. Durkgallret plockade Thomas från en rivning på Lidingö för flera år sedan. En del av gallret blev hyllplan i vår köksö som vi i somras byggde av sådant vi hade hemma.

 

Bron upplevs som mycket större än sina 8,5 meter.

 

Utsikt från nedre badrummet vid duschning. Tre rådjur letade efter mat uppe på vår tomt.

 

På tisdag nästa vecka är det Arkitekturgalan på Konserthuset. Under kvällen är det prisutdelning i tidskriftens Arkitekturs pris Ung Svensk Arkitektur och vår arkitekt Måns Tham är en av fyra finalister. Thomas och Måns ska medverka på galan och vi hoppas givetvis på en vinst för Containervillan. Lär mer om priset och de övriga nominerade på:

https://www.arkitekt.se/nominerade-till-ung-svensk-arkitektur-2019/