Bloggen.

2017-08-27 18:39
Puffetikett
Kloka hem
Kloka hem

Barnkalas och golvförberedelser.

På måndag morgon blir det en hel timme sovmorgon för Thomas för Signe börjar skolan och vi ska förstås vara med på uppropet. Samma kväll är det föräldramöte så inget blir gjort på bygget den dagen.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Kloka hem!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per månad

Från

30 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Årsprenumeration

Från

150 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas årsvis. Avsluta när du vill.

På tisdagen hinner Thomas tejpa ungefär hälften av alla skarvar mellan isoleringskivorna med aluminiumtejp.

Sedan rostskyddsmålar han kantplåten. Den ska senare målas grå när resten av huset målas klart men behöver en skyddande grund.

Nu när det snabbt blir mörkare på kvällarna så börjar vi tända innebelysningen när vi låser huset för dagen. Belysningen gör ingen egentlig nytta utan är mest till för att få huset att synas lite bättre. Det ser dessutom lite trevligare ut när det är ljust invändigt på kvällarna, nästan som om någon redan bor där. Vi längtar ordentligt tills vi kan flytta in. Det går bra att bo i byggboden men barnen blir allt större och behoven av att kunna få vara ifred ökar allt mer. 

På lördag morgon gör Thomas klart alla skarvar som var kvar sedan tidigare. Efter det täcker han över badrumsfönstret inför monteringen av den sista kantplåten. Vi vill inte ha några märken på glaset efter loppor från svetsningen. Det räcker med en enda svetsloppa för att förstöra hela fönstret. Innan lunch svetsar Thomas fast plåten.

Sedan tätar han skarvarna mellan den fastsvetsade plåten och containern innan det är dags att måla. En stund senare är även den sista plåten helt klar.

På söndag morgon går vi upp tidigt för vi har mycket att förbereda. Signes ska idag ha födelsedagskalas för kompisarna från förskolan. Det var svårt nog att i mars ha kalas för släkten inne på nedervåningen och att ha kalas för ett gäng sexåringar på bygget var ingen bra idé. Vi bestämde då att vi skulle ha ett kalas senare när det gick att ha det utomhus. Nu passade det bra när alla kommit hem från semestrar och det fortfarande är varmt väder.

Vi bär ner lite bord och stolar till den nedre infarten och dukar upp för alla. Vägen stänger vi av nere hos oss så att barnen kan leka fritt utan oro för att det ska komma bilar. Vi bor längst ner vid en vändplan och vår väg är väldigt glest trafikerad men vi vill ju inte ta några risker.

Vi håller det mycket enkelt. Några få barn, korvgrillning och glass, några lekar ute och skattjakt.

Ett par föräldrar stannar kvar och får både fika och en rundtur på husbygget. Barnen leker lekar ett tag och kalaset avslutas med en skattjakt runt på tomten. Skatten består av godispåsar i en gammal frys som får agera skattkista.

Det blir trots kalas lite tid över för arbete. Thomas gör klart på övervåningen invändigt inför den sista sprutningen av golvisolering och tar bort ytterligare två golvskivor. Nu är det bara takterassen som har golvskivor kvar att ta bort.