Bloggen.

2016-12-11 17:19
Puffetikett
Kloka hem
Kloka hem

Badrumsfönster och innervägg.

Vi bygger innervägg och tar upp hål för badrumsfönstret. Det börjar närma sig för att dra avlopp i badrummet och efter det fylla den inre delen med EPS-fyllning för att höja golvnivån.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Kloka hem!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per månad

Från

30 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Årsprenumeration

Från

150 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas årsvis. Avsluta när du vill.

Onsdagen denna vecka tar Thomas semester och jobbar på huset med Uffe. Mycket hinns med när man är två! Innan lunch har de hunnit montera det lilla fönstret i badrummet. Jämfört med de stora fönsterpartierna som är över två meter höga och väger 250 kg känns det här ganska futtigt, bara 60 x 60 centimeter och 21 kg.

Efter lunch lämnar Thomas Uffe ensam några timmar. Vi har ett bokat läkarbesök för Signe inne i stan kl 14. När vi kommer hem vid femtiden är Uffe kvar och jobbar. Tillsammans hjälps vi åt att montera reglar till innerväggen som ska sättas upp mellan tvättstugan och allrummet. Dagen efter kommer Uffe ut igen och när han är klar för dagen är hela väggen reglad samt väggskivorna på plats. Han har även byggt en liten vägg ut från tvättstugan mot trappen där det ska fyllas upp med EPS-fyllning  innan golvvärmen dras och gjuts in i flytspackel.

Helgen ägnar Thomas åt att fortsätta med innerväggen. Den fylls med isolering för att vara ljuddämpande. Nu känns det som att det går fort framåt!

Innerväggens baksida in mot tvättstugan.

Mitt på dagen på söndagen är Thomas klar med väggen och fortsätter istället med badrummet. Längst in i badrummet ska hela plåtväggen i kortsidan bort och istället ska det in ett stort fönster. Uffe har förberett i veckan med att kapa upp både sidorna och nertill. Plåten i kortsidan är ganska tjock och väldigt tung. Thomas bestämmer sig därför att skära upp plåten i mindre bitar med plasmaskäraren för att minska olycksrisken med tunga plåtar som ramlar ner.

Efter en stund är en stor bit borta.

Thomas fortsätter och tar bort den andra halvan.

Efter detta skär han upp plåten i ännu mindre bitar. Det är mycket lättare att hantera små bitar när de har skurits loss.

Efter en stund är hela kortsidan borta. Det känns kul att äntligen få in naturligt ljus från det här hållet, även om Thomas senare idag sätter igen hålet för att slippa få in den kalla vinterluften. Längst in mot fönstret kommer vi ha dusch på höger sida. På vänster sida under lilla fönstret kommer badkaret att stå.

Så här ser det ut utifrån. Vi har ingen insyn från det här hållet. Om man vill se in i badrummet måste man ta sig långt in genom skogen på övre delen av vår tomt.

När mörkret kommer så lyser arbetslampan upp nästan hela bergsravinen. Det ser riktigt mysigt ut med ljuset från det lilla badrumsfönstret.