Bloggen.

2017-09-24 19:52
Puffetikett
Kloka hem
Kloka hem

Badrum och tvättstuga i fokus.

Vi får resten av övervåningens golv sprutat, fortsätter med badrum och tvättstuga och hinner även med att måla lite som avslutning på helgen.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Kloka hem!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per månad

Från

30 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Årsprenumeration

Från

150 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas årsvis. Avsluta när du vill.

På torsdagen kommer Foam King ut och sprutar det sista av golven som ännu inte isolerats. Vi kommer hem sent den dagen så de har redan hunnit åka. Det ser himla bra ut! Signe står på isoleringen och tittar ut från det som ska bli Isaks rum. Hon säger själv att det är väldigt vackert utanför och att hon gillar de små träden som växer i bergsravinen.

Foam King har även sprutat isolering på en av väggarna i samma rum. Den reglade Thomas och Uffe upp redan före midsommar så det är skönt att den äntligen är klar.

På fredag kan Thomas ta ut en sparad semesterdag igen. Han lämnar Signe i skolan och åker sedan iväg och handlar byggmaterial.

Vi hade planerat målning men eftersom det är regn i luften blir det fortsatt arbete i badrummet. Thomas fortsätter med innerväggarna. Väggen mot badrummet fylls med isolering, inte för att den behöver isoleras utan för ljuddämpning. Thomas jobbar till på eftermiddagen då Linda åker från jobbet och vi kan träffas för en fika. Det är inte ofta vi kan umgås utan barn så vi passar på innan vi ska hämta Signe på skolan. Vi åker även till Värmdö Färgbod och beställer mer färg från Nordsjö. Det är dags att måla undersidan av bottenvåningen innan det blir för kallt i luften.

Inne i badrummet monterar Thomas våtrumsgips. Det blir den dyrare varianten som inte kan mögla. 

På lördag morgon när Thomas går upp för trappan i huset så ser han något i ögonvrån. En liten blåmes sitter helt stilla på golvet. Thomas smyger sakta närmare för att ta en bild och den lilla fågeln reagerar inte så Thomas tror nu att den kanske är skadad. Vad tusan gör man med en skadad småfågel?

Fågeln reagerar inte ens när Thomas försiktigt lyfter upp den i handen. Thomas tar med den ner till Linda och Signe för att visa upp den och försöka komma på vad vi ska göra med den. Linda tar ett foto och sedan bestämmer vi oss för att se om den är hungrig. Under tiden Linda vänder sig in i boden hinner fågeln kvickna till och flyger fort iväg uppför berget. Under resten av dagen hör vi fågelkvitter från skogsdungen högst upp, det är full fart på småfåglarna hela dagarna nu. Det låter nästan som på våren. Signe tyckte att det roligaste var att fågeln bajsade i Thomas hand. Som tur var hade han handskar på sig. 

Efter fågelbesöket fortsätter Thomas att montera råväggar i tvättstugan.

Nu behöver vår rörmokare, Mathias Ek på HSF Installation, komma ut och montera alla fästen i väggarna för vattenanslutningarna innan vi kan fortsätta med väggarna. Men det finns ju massor med annat att jobba vidare med. Thomas påbörjar byggandet av dörröppningen från allrummet till tvättstugan innan det blir kväll.

Samma öppning sett från tvättstugan.

Söndag morgon. Tyst och stilla ute. En typisk höstmorgon med en helt blank vattenspegel på sjön.

Thomas jobbar vidare på dörröppningen. Det går både fort och lätt så han glömmer bort att ta bilder på flera av momenten under tiden han bygger. Nu är snart lådan klar, den ska gömma vatten och avlopp som har dragits till övervåningen.

Hela lådan fylls sedan med isolering för att bli ljuddämpande.

En stund senare är hela den klar. Den ska senare kläs in med 4 mm finplywood, likadant som väggarna i resten av huset. 

En del av tvättstugeväggen monteras.

Väderprognosen för både lördag och söndag var sol och varmt väder men som vanligt stämmer den inte riktigt. Lördagen är ostadig och det duggregnar emellanåt men på söndagen är det bättre väder så den sista arbetstimmen målar Thomas lite mer på utsidan av vårt och Isaks sovrum.

Killarna är hos sin pappa och Linda och Signe har en massa saker för sig under helgen, som att göra ärenden, städa ur bilen, vara på Signes cirkusskola, lägga ut annonser på Tradera. Vi köper och säljer en massa där, främst barnkläder men också sådant som Linda haft eller behöver. När vi nu bott så här trångt i två år så märker vi att vi inte saknar en hel del av de saker vi har magasinerat (och en del saker saknar vi mycker). Vi rensade ut massor när vi lämnade radhuset men det kommer att bli en stor rensning igen när vi flyttar in i huset. Troligtvis blir det försäljningar både på Blocket, Tradera och på bakluckeloppis.