Bloggen.

2020-09-06 18:57
Puffetikett
Kloka hem
Kloka hem

Augusti.

Augusti fortsätter med strålande högsommarväder. Linda börjar jobba igen, lite senare i augusti börjar Signe i åk 3 och Fabian första året i gymnasiet.  

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Kloka hem!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per månad

Från

30 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Årsprenumeration

Från

150 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas årsvis. Avsluta när du vill.

Andra veckan i augusti börjar Linda jobba och Thomas har semester igen. Det är veckan före Signes skolstart och han är hemma med henne och Fabian. En dag åker Thomas och barnen på en liten utflykt i närområdet. I Myttinge, en kvart bort från oss, finns en gammal försvarsanläggning från sekelskiftet 1800-1900. Den består av en mur som sträcker sig kilometerlångt genom skogen och har totalt sju fristående kanonbatterier. Utöver detta finns även ett stort fort som ligger på en "ö" i skogen och där man har sprängt en fem meter djup torr vallgrav runt anläggningen.

 

En annan dag tar de färjorna över till Vaxholm och besöker Ytterby gruva på Resarö. Här har man upptäckt hela 9 av 92 grundämnen vilket gör Ytterby gruva till ett helt världsunikt ställe. Idag däremot är det igenväxt och inte speciellt imponerande.

 

Veckan efter köper vi en till vägtrumma. Planen är att förlänga infarten så vi får bättre plats med våra bilar. Just nu måste vi planera efter vem som ska åka iväg först på morgonen, Linda eller Isak, vilket ska bli skönt att slippa.

 

På fredagen kommer Thomas hem tidigt. Det tar bara nån timme att lägga igen diket och få till en bredare infart. Nu kan vi parkera i bredd istället och slipper planera hur vi ska ställa oss.

 

Under helgen så fortsätter vi att städa och köra bort sopor utomhus. Till slut kan vi flytta undan alla maskiner och byggrejer till bakom huset. Vi tar ner en rostfri bänk som vi har haft liggande och som Linda köpte för 4-5 år sedan av en restaurang som stängde igen. Den blir en fin arbetsbänk för planteringsarbeten och liknande.

 

Sami är fortfarande ett riktigt busfrö och hittar på bus så fort vi vänder ryggen till. Nere på Signes pysselbord låg det några tuber med glitter som tydligen såg goda ut.

 

Fabian behöver nu ha plats för att plugga. Vi bygger ett enkelt skrivbord i hans rum, ett som lätt går att ta bort om ytan behövs till annat.

 

Det märks mer och mer att hösten är på ingång. Kvällarna blir snabbt mörka men vi njuter även av mörkret och tänder ljus och en brasa bara för myset.