Bloggen.

2020-05-31 19:43
Puffetikett
Kloka hem
Kloka hem

Äntligen uppdaterade igen!

Efter ett långt uppehåll är vi tillbaks igen. Det har jobbats på med lite av varje sedan sist, fast i ett lugnare tempo.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Kloka hem!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per månad

Från

30 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Årsprenumeration

Från

150 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas årsvis. Avsluta när du vill.

Trots Corona så har vi jobbat på här hemma, fast inte i samma takt som tidigare. Vi har båda jobbat som vanligt på våra jobb så vi har inte haft mer tid hemma än annars.

 

Thomas tog iallafall tag i fortsättningen med trädäcket.

 

Träet behandlar vi med ett miljövänligt kiselbaserat medel. Det åldras snabbt och blir vackert silvergrått.

 

På valborgsmässoafton fyllde Thomas 50 år. Eftersom rekommendationerna är som de är så blev alla planer på ett större firande avskrivna, firande med familj och vänner får bli senare. Istället hade vi två tagit ledigt för dagen. Vi åt en fantastisk lunch på Sandhäxan på Gästrikegatan.

 

Efter det lite utflykter och fika innan vi handlade för kvällen och hämtade barnen efter skolan. Vi lagade en fantastiskt god middag och njöt sedan av kvällen framför brasan.

 

Samma helg tog Thomas tag i byggandet av skjutväggen i allrummet. Den måste komma på plats innan den sista väggen inne i teknikrummet kan byggas. Och när den väggen är på plats kan vi äntligen få upp lite hyllor så alla kartonger mm som syns på bilden kan plockas undan. Väggen ska sedan målas, kanske i samma gröna färg som i vårt sovrum och kök.

 

Väggen i teknikrummet på plats.

 

Efter det fick vi upp lite hyllor. Även väggarna mittemot har fått hyllor.

 

Linda ville ha en säng på takterassen och som vanligt använder vi oss helst av sådant vi har hemma. Det fick bli enklaste möjliga av lastpallar som vi hade liggandes hemma. Den blev mysigare än vi hade föreställt oss och är en ny favoritplats ute på takterrassen. Speciellt Sami älskar att ligga och sova på den.

 

Med sommaren på intåg kommer även våra efterlängtade solnedgångar.

 

Förutom huset så behöver även andra saker lite tillsyn. Bryggan har hamnat uppe på land efter det rekordhöga vattennivåerna i våras. Den har dessutom ruttnat och gått sönder så det är dags för en ordentlig översyn. Den ligger nu upplyft på land för renovering i sommar. Den yttre bryggans flytpontoner var i så dåligt skick att det mest var trät som höll den flytande. Pontonerna var nästan helt vattenfyllda.

 

Vi sjösatte även vår lilla roddbåt och röjde undan lite vass.

 

Skorstenen målades också i samma fälg som huset. Nu smälter den in mycket bättre mot huset.

 

Thomas har också gjutit fundament till en stolpe. Vi och föreningen (som äger vägarna i området) har tröttnat på att vändplanen hela tiden används som parkering, så nu ska en parkeringsförbudsskylt äntligen komma på plats.

 

Vi avslutar med en bild på syrenen som tidigare var precis utanför vår byggbod. Kommande arbeten är gjutning av betongklacken till bron på baksidan samt iordningställande av åsnestigen upp till huset. Uppdatering kommer under Juni!