Bloggen.

2020-01-12 18:36
Puffetikett
Kloka hem
Kloka hem

Äntligen igång med arbetet igen!

God fortsättning!

Nu är vi äntligen igång igen. Vi har tagit det lugnt och vilat massor över jul och nyår. Thomas och Isak jobbade i mellandagarna medan resten av familjen var lediga.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Kloka hem!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per månad

Från

30 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Årsprenumeration

Från

150 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas årsvis. Avsluta när du vill.

Vi har mest varit hemma över helgerna, inte åkt bort någonstans alls egentligen förutom några besök hos Lindas mamma som fortfarande inte kommer ut ur sin lägenhet på grund av komplikationer efter en knäoperation.  Vi har vilat, umgåtts, varit ute med Sami. Den sjätte januari fyllde Sami 1 år. Vi firade honom med en utflykt till Orminge och den nya hundrastgården där som är en stor skogsglänta med ett vattenfyllt dike att leka i. Väl hemma igen fick han lite lyxigare tuggben och annat godis dagen till ära.

 

Bilden nedan är tagen vid söndagens utflykt till Siggesta gård.

 

Efter den långa ledigheten kändes det bra att komma igång med arbetet på huset igen. Vi behöver bli klara med betongklacken på berget som bron från övervåningen ska landa på. Tänk om det blir vinter på riktigt snart med snö och minusgrader? Det gäller att vi passar på nu och färdigställer så mycket som möjligt.

 

Thomas drog denna helg upp el till arbetsplatsen i sluttningen och försökte sig på borrning i berget med de maskinerna vi hade hemma. Vi märkte dock snart att det skulle ta evigheter att komma ner tillräckligt djupt för att montera armeringen.

 

Så efter en snabb utflykt och inköp av en riktig borrhammare så försökte vi igen. Den här gången gick det bättre. Det tog bara några sekunder att få till varje hål på ca 10 cm. Här monterar Thomas en avsats att stå på för att lättare kunna jobba i lutningen.

 

En stund senare har vi fått i tillräckligt med armering i berget. Nu ska de kapas till rätt höjd.

 

Kapade och klara. Mer än så här hann vi inte med idag innan mörkret kom.

 

Söndag förmiddag gick tyvärr åt att laga bromsarna på en av våra bilar. Ett tråkigt men nödvändigt jobb. Sedan fortsatte arbetet med armeringen på berget. Det kommer bli ett fristående betongtrappsteg som stålkonstruktionen ska vila på. Lite drygt 1 meter bred och ca 40 cm djup.

 

Arbetet med en enkel gjutform hann påbörjas. Gjutformen behöver bara ha en nedre vägg samt två sidor. De svåraste blir att få den nedre delen tät mot berget då det är en ganska ordentlig knöl precis här.

 

Foto taget snett uppifrån skogen på vår tomt.

 

I nästa vecka fortsätter Uffe, Måns och Egil att klura på de sista lösningarna för bron. Vi har börjat att fundera på trädgården och vilka funktioner vi vill ha där. Snart är det dags att höra av sig till den trädgårdsmästare vi pratat med för att få hjälp med planeringen!