Bloggen.

2017-01-22 18:12
Puffetikett
Kloka hem
Kloka hem

Äntligen friska och igång igen!

Äntligen är vi igång igen! Vi har legat utslagna i influensa sedan nästan två veckor så det har inte blivit någonting gjort på husbygget under tiden. Thomas och Signe blev sjukast, de hade hög feber tillsammans med huvudvärk och hosta. Inga värktabletter hjälpte heller. Bara att ligga still och vänta ut sjukdomen. 

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Kloka hem!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per månad

Från

30 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Årsprenumeration

Från

150 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas årsvis. Avsluta när du vill.

 

Trots detta så har det ändå hänt lite saker. Förra onsdagen kom Mattias på HSF Installation ut och började dra vatten och avlopp i tvättstuga och badrum. Så fort det är klart kan Weber komma ut och gjuta EPS-fyllningen ovanpå.

I tisdags den här veckan hade Uffe möte på bygget med arkitekt Måns Tham och konstruktör Hans Pettersson från Sweco. Hasse hoppade in istället för Johan Hagberg som har fullt upp för tillfället. Detta funkar bra då Hasse har varit bollplank för projektet ändå från början och har en gedigen kunskap och erfarenhet. De gick igenom bland annat isoleringslösningen och kom fram till några smärre ändringar som behöver åtgärdas innan vi går vidare.

Mattias lägger avlopp.
Mattias lägger avlopp.

 

På torsdagen var Thomas och Signe så pass krya att de kunde gå till arbetet och förskolan. Arbete på bygget på kvällstid fick dock vänta ett par dagar till.

På lördagen kunde Thomas fortsätta att jobba på bygget, om än lite lugnare än vanligt. Influensa tar på krafterna.

På lördagen korrigerade Thomas en del saker som kom upp på mötet på tisdagen. Ingenting som gör sig på bild eller är värt att nämna närmare då det är moment som vi har jobbat med tidigare. Thomas förberedde även för vattendragningen som Mattias ska fortsätta med i veckan. Bland annat ska vatten förberedas i väggen i allrummet där vi tidigare har dragit in avlopp. Detta hör till kravet på den handikappanpassning som måste göras.

Nedan bilder på avloppsdragningen i tvättstuga/badrum.

På söndagen kom Uffe ut för att hjälpa till. Vi har lite att jobba ikapp nu när allting har stått stilla i nästan två veckor. Vi började med en promenad ut på sjön, isen har lagt sig ordentligt nu och är rejält tjock.

Samma ställe för nästan exakt ett år sedan. Då var det bara en stor grop och arbetet med gjutformarna har precis påbörjats.

Uffe och Thomas jobbar vidare med ändringarna som behöver fixas med isoleringen. Vissa väggar, som t.ex. kortsidorna, behöver göras om helt. Vi tar även upp en springa på 50 mm i en vägg för att eliminera en köldbrygga. Detta är extra viktigt eftersom containerväggen fortsätter vidare in i allrummet och ej ska kläs in i varken isolering eller innervägg.

Vi spånar vidare på vad vi har att göra framöver och i vilken ordning saker ska göras. Det blir en liten lista som vi ska försöka följa för att allt ska fungera.

Vi avslutar med en bild från ett år sedan. Bygget av gjutformen har påbörjats.