Bloggen.

2019-12-08 17:11
Puffetikett
Kloka hem
Kloka hem

Andra advent med regn och rusk.

Det är varannandagsväder nu, antingen varmt och regnigt eller någon minusgrad och ishalka.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Kloka hem!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per månad

Från

30 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Årsprenumeration

Från

150 kr

Beställ här!

Din digitala prenumeration på Kloka hem förnyas årsvis. Avsluta när du vill.

På lördag förmiddag åker Linda och Thomas som vanligt iväg med Sami till Siggesta gård. Han mår verkligen bra av att få springa av sig och vilar mest resten av dagen sedan.

 

Thomas fortsätter med att gräva ner avloppet. Nu är det plusgrader igen och regnet i veckan har gjort att marken har satt sig ordentligt runt röret. Signe åker hem till en kompis på Ingarö hela dagen och Thomas och Linda fortsätter att rensa bland återstoden av kartongerna på nedervåningen.

 

Söndagen börjar likadant som lördagen; vi tar en utflykt till Siggesta innan dagens arbete börjar. Idag får Signe besök av en kompis från klassen. Linda tar tag i arbete inomhus medan Thomas går ut i regnet och fortsätter med lite markarbete. Han hinner med två vändor med fullproppad bil till återvinningsstationen, vi blir av med nästan allt skräp som låg nere på tomten och såg tråkigt ut.

 

Nu har vi snart fått i ordning övre infarten så pass att den går att använda som parkering. Vi ska först lägga markduk och ett bärlager 0-32 innan vi lägger grus på infarten.

 

På nedervåningen kan man åter igen använda gästsängen. Det är stor skillnad sedan tidigare, då hade vi kartonger från golv till tak och endast en liten stig emellan att ta sig fram på. Mycket skänks bort och en del kastas. Stadsmissionen får sju kartonger till denna helg. Det som ska sparas kommer snart att få plats i förrådet.

 

December 2015. Vi är klara med dubbmonteringen till stödmur och plintar men letar fortfarande efter en firma som kan göra själva gjutarbetet.

 

December 2016.

Vi monterar husets minsta fönster, det som kommer hamna ovanför badkaret. 

 

December 2016.

Vi monterar även de sista fönsterpartierna på framsidan.

 

December 2016.

Öppningen för fönstret i nedre badrummet kapas upp. Det kommer fortfarande dröja ett halvår innan fönstret kommer på plats.

 

December 2016.

Vi har inte någon trappa på plats ännu, den kommer i slutet på mars 2017. Fram till dess tar vi oss upp och ner via stege. I efterhand framstår som oerhört slitsamt med tanke på att vi släpade svets och alla andra verktyg och maskiner mellan våningarna, samt allt byggmaterial.